Plokkaa on Alan Bitin yksityinen harrastus ja päänsärky


lauantaina, heinäkuuta 26


 

Lapset ja Internet

Digitoday kertoi eilen 25.07.2003, että englantilaisen tuoreen tutkimuksen mukaan suurin osa maan lapsista saa surffata internetissä ilman vanhempiensa valvontaa, vaikka nettissä piilee sellaisiakin odottamattomia vaaroja kuten pedofiilejä ja huijareita.�

Suurin osa 12-15-vuotiaista tutkimukseen vastanneista tytöistä ja pojista kertoi, ettei heidän vanhempansa olleet koskaan valvoneet, mitä he tekevät internetissä. Vastanneista pojista jopa 70 prosenttia on aina pystynyt vapaasti ja ilman valvontaa käyttämään nettiä. Tutkimuksesta vastannut tohtori David Regis järkyttyi tuloksista ja toivoo ihmisten ymmärtävän vaarat, mitä internetti pitää sisällään. Hän mainitsi vaaroiksi muun muassa pedofiilit ja huijarit.�, kertoo Digitoday.
Tilanne meillä on tuskin tuon kummempi. Internetliikenteen valvonta on perheen vanhempien käsissä. Meillä (12-vuotis poika ja 14-vuotias tyttö) asia on järjestetty niin, että kone on olohuoneessa ja kaikki liikennöinti tapahtuu kaikkien nähden. Aika usein istuudun myös lasten viereen heidän surffatessaan ja keskustelen sivuista.
Olen myös antanut lasten tietää, että pystyn jäljittämään liikennettä kovin pitkälle. Lasten henkilökohtaista sähköpostia emme tietenkään tongi. Sen olemme huomanneet että varsinkin perheen neiti käy joskus kirjastossa hoitamassa omia asioitaan. Useimmiten on kysymys chattailusta kavereiden kanssa.
Toinen hyvä keino on hankkia XP ja laittaa siihen sellaiset asetukset, että vain jompikumpi vanhemmista voi avata koneen.
Tähän liittyy aika kuvaava anekdootti. Sanoin silloin 12-vuotiaalle, että pystyn laittamaan vaikka minkälaisten eston exploreriin.. No, minä kierrän sen, sanoi 12-vuotias.
-Millä helkkarilla sinä sen kierrät, kysyin?
-Asennan Explorerin uudelleen, kuului vastaus.
Kikka oli opittu koulun välitunnilla.

Links to this post:

Luo linkki<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

  • Counter Stats
    car leasing
    car leasing Counter