Plokkaa on Alan Bitin yksityinen harrastus ja päänsärky


maanantaina, heinäkuuta 28


 

Surffaa nimettömänä

Verkossa voi surffata käyttäen omaa identiteettiäänn, eritasoisia käyttäjätunnuksia tai nimimerkkiä¤ Käyttäjä voi myös toimia täysin anonyymisti. Tämä voidaan toteuttaa joko niin, että käyttäjänn henkilöllisyys ei missään olosuhteissa paljastu tai siten, että käyttäjä on tarvittaessa jäljitettävissä esimerkiksi operaattorin tai palvelun tarjoajan ylläpitämien lokitietojen kautta.
Anonyymiys toteutetaan salakirjoitusmenetelmillä ja anonyymipalvelimilla. Salakirjoitus takaa, ettei kukaan ulkopuolinen saa tietää viestinnän sisältöä eikä kohdetta. Osoiteketjujen salaaminen takaa jäljittämättömyyden toteutumisen. Anonyymipalvelimia on sekä sähköpostien lähettämiseen että WWW-sivujen katseluun. Anonyymiys voidaan toteuttaa myös väärentämällä lähettäjänn osoite- ja tunnistetiedot.

Sähköposti
Sähköpostiin perustuvat anonyymipalvelimet poistavat käyttäjänn osoitteen tai tunnisteen sekä lähetettävät viestin edelleen tunnuksettomana tai pseudotunnisteella varustettuna. Palvelun ansiosta viestin vastaanottaja ei tiedä viestin laatijan henkilöllisyyttä. Osa palvelimista tarjoaa mahdollisuuden myös vastata viesteihin anonyymisti sekä käyttää salakirjoitusta. Salakirjoitusta käyttämällä voidaan ulkopuolisilta liikennettä seuraavilta salata sekä viesti että tieto viestin todellisesta kohteesta.
Lue lisää TÄSTÄ

Anonyymipalvelu
Anonymizer on tunnetuin ja varmin anonyymipalvelu. Lisää palveluja löydätt hakukoneella. Hyviä hakusanoja ovat: free anonymous e-mail
Jos käytätt sähköpostin lähettämiseen online anonyymipalvelua, tarkista ensin palvelunl luotettavuus vaikkapa nyysseistä. Internetissä liikkuvien tietojen mukaan eräätt anonyymipalvelut eivät suinkaan suojaa surffaajia, vaan keräävät näiden sähköpostiosoitteita ja myyvät ne edelleen.
Kokeile Anonymizeriä TÄSTÄ

Uutisapina
Lähetä sähköpostia osoitteeseen anonyymi@uutisapina.net Kirjoita viestin otsikon alkuun todellisen vastaanottajan sähköpostiosoite, kaksoispiste (:) sekä viestisi varsinainen otsikko. ESIMERKKIOTSIKKO: Iso.Roisto@Kakola.Turku.fi:Onneksi jäit kiinni!
Saat samalla oman, @uutisapina.net -päätttteisen sähköpostiosoitteen, jonne lähetetyt viestit tulevat omaan sähköpostiisi. Viestisi vastaanottaja pystyy myös vastaamaan sinulle, ilman että henkilöllisyytesi paljastuu.

Lue lisää TÄSTÄÄ
MikroBitti
Sähköpostin salaus: Anonyymipalvelut ja salausohjelmat Lue lisää TÄSTÄ
Lisää
Idzap, Tutustu TÄSTÄ
Hushmaila, Tutustu TÄSTÄ
Tietosuojavaltuutettu, Tutustu TÄSTÄ

Jos koet tämänkirjoituksenhyödylliseksi ja haluat lisätä tietoja, kerro siitä kommentissa. Lisään tietosi juttuun
Alan BititLinks to this post:

Luo linkki<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

  • Counter Stats
    car leasing
    car leasing Counter