Plokkaa on Alan Bitin yksityinen harrastus ja päänsärky


keskiviikkona, heinäkuuta 30


 

Ulkosuomalaiset

Ulkomailla tilapäisesti tai pysyvästi asuvat suomalaiset ovat löytäneet netin. Netissä on lukuisia ulkosuomalaisten perustamia saitteja tai ulkosuomalaisille perustettuja. Kysymys kuuluukin: Ovatko ulkosuomalaiset myös löytäneet toisensa. Kysymys jää vastausta vaille.
Hakusanalla �ulkosuomalaiset� Google hakee n. 850 osumaa.
Ulkosuomalaisten linkkien tutkiminen on hauskaa ja opettavaista, jopa sydämellekäypää. Kaikki sivut ovat rakkaudella tehtyjä ja niissä elää väkevä henki, vaikka väsymystäkin on havaittavissa. Kaikki linkit eivät toimi. .Tämä henki kuvastuu esimerkiksi Topi K. Tuomen toimittamalla sivulla �Lokarin Linkit�. Sivu on päivitetty 11.syyskuuta 2002.
Ulkomailla toimivista nettilehdistä kiinnostavimmat ovat Amerikan Uutiset ja Vapaa Sana. Ulkomailla asuvia suomalaisia yhdistävien sivujen lisäksi monet muut suomalaisuutta koskevat sivut ovat kiinnostavia. Netissä ovat omat sivunsa saaneet niin kveenit, metsäsuomalaiset kuin inkerikotkin.
Tässä hieman tutkimista ja pohtimista suomen heimosta maailmalla.

Linkkejä
Harvoin suomalaista arkipäivää elävä tulee edes ajatelleeksi, että esimerkiksi Ruijan Suomalaisilla ei ole juuri omaa kirjallisutta ollut, mutta nyt on kun ensimmäinen kveeninkielinen kirja on nähnyt päivänvalon. Asiasta kertoo Ruijan Kaiku.
Kaikuun voit tutustua – Tästä
Saamelaisvähemmistön elämään ja elämänongelmiin voi tutustua Saamelaiskäräjien kotisivulla.
Saamelaiskäräjät - TÄSTÄ
Meänkieliseen kirjallisuuteen voi tutustua Tornionlaakson kirjaston kokoamalla sivulla. Sivulle pääset – TÄSTÄ
Varsinkin vanhemmanpolven suomalaiset tuntevat valssin �Elämää suomalaismetsissä�. Valssia kuunnellessa saattaa unohtua, että kysymyksessä ovat Ruotsin metsäsuomalaiset. Siis ketkä? Asiasta enemän voit lukea – Tästä
Karjalaentusiastit käyvät tietysti Tie Karjalaan linkkisivulla. Sivusto onmelko kattava ja antaa hyvänkäsityksen jatkuvasti hiertävästä karjalaisuudesta. Linkkisivustoon voit tutustua – TÄSTÄ
Australia on ollut Yhdysvaltain ja Kanadan jälkeen tärkein suomalaisen kaukosiirtolaisuuden kohdealue. Suomesta on muuttanut Australiaan toisen maailmansodan jälkeen runsaat 20 000 ihmistä. Arviolta 1000 suomalaista on lähtöhetkellä asunut Ruotsissa, Englannissa tai muualla. Tärkeimmät Australiaan muuton syyt ovat olleet työttömyys 1950- ja 1960-luvuilla sekä Australian vetovoima, jota lisäsi Australian valtion tarjoama osaksi tai lähes kokonaan ilmainen matka ennen vuotta 1973.
Australian suomalaisiin voit tutustua – TÄSTÄ
Suomalaiset maailmalla. Lue - TÄSTÄ
Tässä vain muutamia vinkkejä Suomen heimosta internetissä. Syventävää tutkimusta voi jatkaa esimerkiksi Siirtolaisintituutin
sivuilta
.
Alan Bitit
Links to this post:

Luo linkki<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

  • Counter Stats
    car leasing
    car leasing Counter