Plokkaa on Alan Bitin yksityinen harrastus ja päänsärky


tiistaina, elokuuta 26


 

546 roskapostia 4:ssä päivässä

Sanat: torju roskaposti, roskaposti kuriin, roskaposti ja spam

Viime viikon perjantai-iltana
lähetin Plokkaa-sivun osoiteeen kymmenien submitpalveluiden kautta satoihin hakukomneisiin ja luinkkipalveluihin. Arvaukseni oli, että pian alkaa sataa roskapostia. Ensimmäiset postit saapiuivatkin alta kymmenessä minuutissa. Perjantai illan ja tiistai aamun välisenä aikana niitä saapui 546. Minusta määrä on melkoinen.

Torju roskaposti
Paras keino välttyä turhalta vaivalta on ottaa käyttöön kolme postilaatikkoa, joista yksi on tarkoitettu pelkästään roskapostille. Tämä laatikko on syytä avata nimimerkkillä. Jokin suomenkielinen yhdyssana sopii hyvin. Esimerkiksi Mehu Maija, Pallo Salama tai Kauko Kiito ovat eriomaisia nimiä postia seulovia koneita varten. Ja jos nyt sattuisi niin, että joku ulkomaanelävä nimiä tarkastelisi niin mehu.maija@postidomain.com tuntuu hyvin luonnikkaalle suomalaiselle sähköpostiosoitteelle.
Toinen osoitteista, tietysti ilmaispalvelimella voi jo olla muotoa etunimi.sukunimi@postidomain.com. Tämä osoite on viranomaisia, työnantajaa ja muiota ei niin tuttuja varten. Kolmas osoite on vain perheenjäseniä ja niitä varten, joilta todella haluaa postia.
Roskapostin torjumiseksi on olemassa lukuisia sekä kaupallisia että ilmaisohjelmia. Ensimmäinen keino vähentää roskapostia on tietysti olla jättämättä sähköpostiosoitetta epämääräisille sivuille. Myös oman sähköpostiohjelman suodattamiin tutustuminen auttaa.
Aivan erinomaiset ohjeet roskapostille on Pelastakaa lapset ry:n sivulla. Lue myös turvasllisuus- ja suodata ICR:llä artikkelit.

Roskaposti kuriin

Roskapostia

Mitä nuo 546 roskapostia sitten sisältivät. Kaikkien läpikäymiseen ei aika riittänyt mutta tässä pieni poiminta otsikoista:

-Want to reach 75.000.0000 a Month Free? Join today!
-NEW! Put you ad of Millions of Desktops Every Day
-Everything you`v been taught about money is wrong!
-Everyone makes money!
-Penis enlarger
jne..

99% roskapostiviesteistä kertoo rahantekemisen ilosanomaa ilman ponnisteluja. Jotkut vetosivat etunimellä �Alan, kun kerran kirjoitit minulle. niin minäkirjoitan Sinulle.�. Ainoa iloinen poikkeus oli peniksen laajennusta tarjoava yritys. Yrityksen ideana on tarjota pillereitä, joten käsin tapahtuva voimistaminen ei ole enää tarpeen. Hiukan yllättävää oli se, että noin sadan läpikäydyn linkin joukossa oli vain kaksi alle kaksikymppistä kiihkeätä exipitionistineitoa, jotka ehdottomasti halusivat, että tulen katselemaan heitä
Roskapostia ei kannata edes avata. Saatat saada koneellesi vain vakoiluohjelman. Minun tapauksessasani niitä tuli vain seitsemän.
Sähköpostin turvapalveluja tarjoava MessageLabs kertoo, että sen maaliskuussa 2003 tarkistamista sähköposteista 36,3 % oli roskapostia. Brightmail raportoi vastaavasti, että sen helmikuussa 2003 tarkistamista sähköposteista 41 prosenttia suodatettiin pois roskapostina.
Suomalaisista nettikäyttäjistä peräti 43,8 %:a ilmoittaa saaneensa roskapostia. Määrä on ilmeisesti noussut alkuvuodesta.

Artikkeleita:

Suodata roskapostia
Roskaposti eli spam
Miten joudut roskapostilistalle?
Torju roskaposti

Taistoon roskapostia vastaan


Alan Bitit

Links to this post:

Luo linkki<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

  • Counter Stats
    car leasing
    car leasing Counter