Plokkaa on Alan Bitin yksityinen harrastus ja päänsärky


maanantaina, elokuuta 25


 

Eletroninen rintama


Jos haluat nopeasti tietää, mitä uhkia on meneillään verkkojen vapaudelle, etsiydy EFFi:n sivuille.
Electronic Frontien Finland ry. Eli tuttavallisimmin EFFi perustettiin syyskuussa 2001 käyttäjien ja kansalaisten sähköisten oikeuksien puolustamiseen. Yhdistys herättää keskustelua ja pyrkii vaikuttamaan muun muassa lainsäädäntöhankkeisiin sananvapaudesta ja tekijänoikeudesta Suomessa ja Euroopassa. -Mielestämme yksityisyyttä ei saa rikkoa, spämmäys tulee kieltää ja ohjelmistopatenteista on enemmän haittaa kuin hyötyä, todetaan yhdistyksen etusivulla.
Ärhäkästi asialla Effi on ottanut ärhäkästi kantaa mm. verkon vapauden puolesta ja ohjelmistopatentteihin. EFFin yhteydessä toimii uutisarkisto ja sivuilta voi noutaa myös lehdistötiedotteita. Sivustolla, on myös avoin kirje-osasto, jonne jäsenet voivat jättää mielipiteitään.

EFFi – Alert
EFFi on kehittänyt myös hälytysjärjestelmän tiukkoja sananvapautta tai verkon vapautta< uhkaavia tilanteita varten. Listalle liittyneet jäsenet saavat välittömästi sähköpostiinsa varoituksen kun joitain uhkia ilmenee. Tosin tällaista ei ole vielä tapahtunut. Yhdistys voisi olla tässä suhteessa paljon aktiivimpi ja ottaa kansaa vaikkapa yhdysvaltaisn hallituksen pyrkimyksiin kuristaa kansalaistensa sanan ja ilmaisuvapautta.
EFFin toivoisi ottavan kantaa myös hakukoneideiden ympärillä käytyyn keskusteluun yksityisen ihmisen tietoturvasta. Internetissä liikkuvien tietojen mukaan esimerkiksi Googlella on yhteyksiä USA:n hallillitukseen. Lehtitietojen mukaan Mr. Bush on erittäin hyvä tuttava Googlen hallituksen jäsenten kanssa!?
Käy vilkaisemassa myös EFFIin uutisryhmää. Pääset sinne klikkaamalla sivun vasemmasta alalaidasta.

EFFi
Electronin Frontier Foundation
Electronic Privasy information Center
The Center forDemocrasy and Tecnology
Americab Civil Liberties Union

Alan Bitit
Links to this post:

Luo linkki<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

  • Counter Stats
    car leasing
    car leasing Counter