Plokkaa on Alan Bitin yksityinen harrastus ja päänsärky


torstaina, elokuuta 21


 

Kuukausi on kulunut


Linkkejä: Gekkologinen , Räpyläpölkky , Kuutio , VisaKopu, Niclas Koski

Kiinnostuin weppilokeista tämänvuoden heinäkuun puolivälissä luettuani, että weppilokit haastavat median. Jutussa kirjoitettiin myös uudesta kansalaismedista ja mainittiin nimi Blogger. Asiasta täytyi ottaa selvää. Ensitutustuminen weppilokeihin tapahtui 21.07.2003.
Rekisteröityminen tämän palvelun käyttäjäksi vei noin 3-4 minuuttia ja vajaan kymmenen minuutin kuluttua ensimmäinen teksti oli luettavissa verkossa. Vielä tuossa vaiheessa en edes ajatellut, että kirjoittelu jatkuisi. Ensimmäinen kirjoitus johtikuitenkin toiseen ja toinen kolmanteen…. ja tässä sitä nyt ollaan ja kirjoitellaan lähinnä itselle.
Olen viimeksi kuluneen kuukauden aikana viettänyt joka ikinen päivä vähintään pari tuntia tämän weppilogin parissa. Valtaosa ajasta on kulunut sivun ulkoasun ja toimintojen etsimiseen ja kokeilemiseen. Esimerkiksi hyvältä tuntuvat kävijälaskurin löytäminen oli tuskainen tehtävä. Samoin sivun toiminnallisuuden pohtiminen vei aikaa.

Toimeen tulee
Blogger ei ole kovin joustava ulkoasun suunnittelun suhteen. Sen sijaan weppilokiin kirjoittaminen on tehty äärimmäisen helpoksi. Myös pienten muutosten tekeminen ulkoasuun on helppoa. Jopa täysin html-ummikko pystyy lisäämään linkkejä ja tekemään pieniä muutoksia sivun ulkoasuun.
Menuskriptien ja taulukoiden ja vastaavien lisääminen vaatii pientä opiskelua tai sitten vain hullunrohkeutta.
Jälkimmäinen edellyttää kuitenkin, että weppilokin koodi otetaan talteen jollakin teksturilla, mieluiten Notepadilla.
Itse en ole sivuuni tyytyväinen, mutta jossakin vaihessa on pantava piste. Ja se piste pannaan tänään. Nyt seuraa huomion kiinnittäminen sisältöön ja sivuston markkinoimiseen.

Tämä on kuin labrassa

Suhtaudun tähän weppilokiin kuin laboratoriokokeeseen. Kokeilen erilaisia juttuja: palikoiden lisäämistä sivuille, sivun kiinnittämistä hakukoneisiin ja linkkhakemistoihin ja niin edelleen.Ainoa ongelma on se, että sivulla ei juuri käydä.
Sen eteen on ponnisteltava seuraavien kuukausien aikana. Nyt sivulla käy vajaat 20 sielua päivässä. Tarkoitukseni on nostaa kävijämäärä 50 päivittäiseen vieraaseen syyskuun aikana ja noin 150 säännöllisen kävijään vuoden loppuun mennessä..

Hienoja weppilogeja
Kävin eilen lävitse kaikki Pinserissä päivitetyt weppilogit ja hämmästyin. Laatu on erittäin korkea. Joukosta erottautui heti muutama, jotka miellyttivät minua. Ne ovat linkkeinä tämän jutun ylämarginaalissa.
Weppilokeista on tuskin haastajaksi perinteiselle medialle, mutta weppilogit tulevat varmasti edistämään samoin ajattelevien ihmisten yhteistunnetta. Weppilokeista saattaa kehittyä valtavirtaa vastustavien yksityisten tai ryhmien yhteenliittymä. Todennäköisesti löysä sellainen, mutta kuitenkin…

<6h>Alan Bitit

Käy Pinserissä
Links to this post:

Luo linkki<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

  • Counter Stats
    car leasing
    car leasing Counter