Plokkaa on Alan Bitin yksityinen harrastus ja päänsärky


keskiviikkona, elokuuta 13


 

Parhaat weblogit

Naputtelin paremman tekemisen puutteessa Googleen sanat �Best Weblogs�. Tuloksena oli 455.000 osumaa. Kärjessä ovat tietysti ne sivut, joille on eniten viittauksia.
Suomalaista blogimaailmaa seuranneelle hakutulos oli yllätys. Weblogit ovatkin isompi asia kuin tulee ajatelleeksti.
Mielenkiintoani herätti tietysti ensimmäiseksi Weblogs Awards sivusto. Päällimmäinen kysymys kuuluu: Kuka valitsee ja millaiset sivut parhaiksi?
Tässä tapauksessa vastaus kuuluu Nikolai Nolan. Nolanin mukaan viime vuoden (2002) parhaiten designattu sivusto oli Christine Selleckín Big Pink Cookie
Weblogs Awards:

Varsinkin englanninkielisessä maailmassa erilaiset Best of ja TOP of listat ovat erittäin suosittuja. Niiden merkitys on lähinnä siinä, että sivuja selailemalla voi aistia päivän trendit. Esimerkkinä vaikkapa Daypop, joka esittlee itsensä varsin haastavasti: What are the hot topics in the weblogging community today?
Daypop:

Cameron Barren
Cameron tutustui weblogeihin omien sanojensa mukaan vain muutama kuukausi sitten. Lyhyestä tuttavuudesta huolimatta Cameron on nopeasti oivaltanut blogien syvimmän olemuksen ja tarjoilee weblogissaa erinomaisia vinkkejä ja linkkejä. Myös hänen elämänasenteensa miellyttää:
�But most important of all, don't forget to have fun. “
Cameron Barret

Cyber Journalist
Oma suosikkini on Cyber Journalist. Net, erinomainen. monipuolinen ja hyvin toimitettu sivusto ammatttilaisille. Sivusto sisältää asiaa uutisotsikoista työkaluluihin. Kutsun sivustoa mielessäni weblogien uuden aikakauden perussivuksi. Saat sivustolta tietoa niin uutisblogin rakentamiseen kuin blogien hallitsemiseen. Klikkaa itsesi �Tips and Tools� osioon niin löydät tukuttain uusia ideoita.
Cyber Journalist

Sreetips
On toinen suosikkini. Sivusto mahtuu väljästi blogi-agendan piiriin. Painopiste on sanoilla �Tips� vihje.
Sivuston ylläpitäjä on Sreenath Sreenivasan. Kirjoittaja on Columbian yliopiston journalismin professori ja tunnettu tv-kasvo ja teknologiaguru sekä luetun weblogin ylläpitäjä. Sreenath Sreenivasan kirjoittaa journalisteille ja journalismista. Erityisen kiinnostava on hänen Tips and Tools-osionsa. Se antaa hyviä vinkkejä myös suomalaiselle toimittajalle.
Sreetips

Lisää hyviä sivuja löydät kirjoittamalla Googleen: Best weblogs

Alan Bitit
Links to this post:

Luo linkki<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

  • Counter Stats
    car leasing
    car leasing Counter