Plokkaa on Alan Bitin yksityinen harrastus ja päänsärky


sunnuntaina, elokuuta 17


 

Pylly? Pimppi? vai Kamarimusiikki?


Monet uskovat Googlelle enenmän
salaisuuksiaan kuin ystävääle tai
perheenjäsenille.

Kompuutteri 12.2003 s. 54

Näinhan se on. Google tietää millaisista kuvista pidät, milloin olet viimeeksi kysellyt Viagraa tai rasvaisen ruoan reseptejä. Monista muista intohimoista nyt puhumattakaan. Googlen tiedostoissa on tieto koneesi ip-numerosta, käyttämistäsi kyselyistä ja tieto sivustosta, minne olet siirtynyt haun jälkeen. Tämä ominaisuus Googlessa on rankattu noin 2 miljardin dollarin arvoiseksi. Lue aiheesta lisää Kompuutrterista.

Ne sanat, sanat
Internet surfaajien käyttämät sanat kiinnostavat tietysti ennen kaikkea yrityksiä, jotka haluavat profiloida potentiaaliset kuluttajat, mutta on niillä yleisempääkin kiinnostusta. Tulevaisuuden sosiologit ja muut tieteenharjoittajat tulevat pitkään pohtimaan miksi pimppi on yleisempi hakusana kuin esimerkiksi kamarimusiikki. Parikymppinen tietokoneita harrastava nuorimies tietää vastauksen pohtimattakin.
Tänään sunnuntainaamulla suosituimmat hakuusanat olivat Suomi24:ssä kuvia, ilmaisia, seksi/kuvia, , gaycollegeparty, xl, tampere-skaysta, chat, san ja salminen.Jonkinverran hakua vääristää varhainen ajankohta (n. klo. 07.15) mutta kolme ensimmäistä kestosuosikkia ovat tuttuja jo vuosien ajalta. Gay-materiaalin mukana olo voi selittyä monella eri tavalla, todennäköisesti kuitenkin kysymys on vanhan sananlaskun opetuksesta: siitä puhe, mistä puute.

Google Zetigeist
Antaa monipuolista tietoa suosistuimmista hakusanoista , käyttäjien käyttöjärjestelmistä. eniten käytetyistä kielista, mitkä haut ovat laskussa/nousussa, mitkä ovat trendit.
Tämä kaikki on miljardien arvoista tietoa liike-elämälle. Sijoittajat ototrtavatkin huule hölpälään Googlen listautumista pörssiin. Tämä on odotettavissa heti kun USA:n talous kääntyy pitkäaikaisempaan nousuun.
Ei siis mikään ihme, että varsinkin Googlen haut ja asema on lukuisten tutkimuslaitosten ja laboratorioiden kiinnostuksen kohteena. Voidaan jopa puhua google-maniasta. Kirjoita hakukenttään hakusanoiksi vaikkapa: top google keywords, google top keywords lab tai jotain muuta vastaavaa ja ihmettele.
Google Zeitgeist

Ns. tavallinenkin tietokoneen käyttäjä voi hyötyä erilaisista keywords listoista. Tutkimalla niitä pääsee nopeasti käsitykseen, miten hakijat muodostavat sanoja ja sanaryhmiä. Opiskelun voi aloittaa vaikkapa sivustolta 100keywords. Sivustolta voi tutkia myös oman kotisivun rakennetta ja miettiä voisiko hakuindeksointiä parantaa.
Ennenkaikkea sivusto antaa vihjeitä hakujen parantamiseen. Syöttämällä hakunettään avainsanat. voi tutkia miten usein niitä on kysytty. Huomaa, että hakusanat saattavat olla useassa kerroksessa päällekäin. Eli kannattaa klikata hakusanaa.
Koesana oli Jennifer Lopez ja viisi ensimmäistä sananaa rankinglistalla olivat: jennifeer lopez, jennifer, jennifer lopez picture, jennifer lopez nude, jenneifer lopez naked, ja jennifer lopez ass. Opettavaista

100keywords.com

Kuukauden sanatVaatimattomampi mutta toimiva palvelu toimii myös osoitteessa:

TenTips to The Top of GoogleMiten päästä hakulistan kärkeen kiinnostaa lähinnä html-koodin kanssa puurtavaa, mutta on opettavaista luettavaa muillekin.


Google PageRank 10 top list

Kuulisin mielelläni Sinunmielipiteesi aiheestaHae lisää netistä.

Alan Bitit
Links to this post:

Luo linkki<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

  • Counter Stats
    car leasing
    car leasing Counter