Plokkaa on Alan Bitin yksityinen harrastus ja päänsärky


sunnuntaina, elokuuta 10


 

Sitä saa mitä tilaa

XP:n korruptoituminen Roxion poltto-ohjelman yhteydessä oli tietysti oma vikani. Minun olisi pitänyt ottaa ohjelmasta tarkempi selko, minun olisi pitänyt turvakopioida tärkeät tiedostoni, minun olisi pitänyt.. olisi ja olisi. Ehkä nyt olen hieman viisaampi.
Tässä nimittäin kävi vielä niinkin, että ATK alan huippufirma missasi siirtäessään turvaan XP:ltä määrittelemäni filet. Nuori atk-henkilö ei tarkistanut olisi siirto poltettavalle cd:lle onnistunut, vaan luotti rutiiniin.
Näin minulata katosi iso joukko todella tärkeitä tiedostoja formantoinnin yhteydessä. Asoalle ei voi enää mitään. Henkilökohtaisesti toivun takaiskusta, mutta se herätti ajattelemaan turvakopioinnin tarvetta noin yleensä ja erityisesti sitä, miten huterassa turvassa dokumentit ovat nykyaikana.
Paperidokumentti säilyy arkistossa satoja vuosia, vaan miten on digidokumentin kanssa?
Nyt otan turvakopion tärkeitä tiedostoista lisäksi siirrän ne my.yahoossa olevalle tiedostoalueelle turvaam. Suosittelen muillekin. Yahoo ei tietenkään kannata yksin luottaa, mutta se on hyvä rinnakkaisratkaisu Tlaa on peräti 50 megaa, mikä riittää hyvin tekstitiedostoille ja vähän muillekin tiedostoille. Tästä eteenpäin.
Alan Bitit
Links to this post:

Luo linkki<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

  • Counter Stats
    car leasing
    car leasing Counter