Plokkaa on Alan Bitin yksityinen harrastus ja päänsärky


perjantaina, elokuuta 22


 

Suosituimmat nimet verkossa


Sanoja: suosituimmat etunimet sukunimet tyttöjen poikien nimet västörekisteri keskus väestörekisterikeskus vaestorekisterikeskus vaestorekisteri väestökirjanpitosukunimikartta

Linkki: Väestörekisterikeskus

Eniten Korhosia asuu Sotkamossa (1458 kpl), Rautavaarassa (673 kpl) ja Nurmeksessa (496 kpl). Mm. tämä selviää Väestörekisterikeskuksen Sukunimikarttta-tietokannsta.
Väestörekistrerikeskuksen sivuilla voit tutkia etu- ja sukunimen yleisyyttä Suomessa. Rekisterin tietokannasta selviää, että Virtasia on eniten. Tarkalleen sanottuna 124114 – siis 21.08.200 - Korhosia on 11883 ja Niemisiä 10 998.
Tyttöjen etunimistä suosituin on Maria. Maria nimisiä on 341170 kpl, Helenoja 163837kpl ja Anneleita 142231 kpl. Suosituimmat poikien nimet ovat Juhani 323572 kpl, Johannes 228310 kpl ja Olavi 212947 kpl. Etunimien suosituimmuutta voi vertailla esimerkiksi vuoden 1899 suosikkeihin.

Väestörekisterikeskus
Väestörekisterikeskus kehittää ja ohjaa väestökirjanpitoa sekä pitää yllä valtakunnallista väestötietojärjestelmää yhdessä maistraattien kanssa. Keskus vastaa myös väestötietojärjestelmän valtakunnallisista tieto- ja verkkopalveluista. Lisäksi Väestörekisterikeskuksen tehtäviin kuuluvat varmennepalvelut, sähköinen henkilökortti, vaalien äänioikeusrekisteri, julkishallinnon yhteyspalveluhakemisto - Julha sekä holhousrekisteri.

SosiaaliturvatunnusVäestötietojärjestelmä sisältää etu- ja sukunimitiedot kaikista henkilöistä, joille on annettu henkilötunnus. Henkilötunnukset luotiin elossa olevalle väestölle vuosien 1964-1968 aikana. Tämän ajankohdan jälkeen tunnus on annettu lapsille syntymän perusteella ja maahanmuuttajillle erillisen rekisteröinnin perusteella.

Opettavaa ja hupaisaa
Suuren käyttäjäkunnan kannalta sivuston hauskimpia kohteita ovat sukunimikartta, sukunimihaku, suosituimmat etunimet ja yleisimmät-sukunimet teitokannat. Myös äänestyspaikkapalvelu saattaa kiinnostaa, ainakin vaalien alla.
Sivulta on myös mahdollisuus koukata @-etu-klubiib, joka tarjoaa apua ja tietoja sähköisen henkilökortin omistajalle. Varsin hyödyllinen on myös sähköisen muuttoilmoitus.

Julha
�JULHA eli Julkishallinnon yhteyshakemisto on Suomen kattavin ja ajantasaisin sähköinen julkisen sektorin yhteystietohakemisto, josta löytyy organisaatioiden palveluosoitteiden ja yhteystietojen lisäksi viranomaisten yhteystietoja, kuten sähköpostiosoitteita, puhelinnumeroita, postiosoitteita, www-osoitteita, tehtävänimikkeitä, työvarmenteita sekä vapaamuotoisia kuvautekstejä siitä mitä kukin henkilö tekee.
JULHA hakemisto palvelee sekä kansalaisia että viranomaisia. Hakemistosta voi hakea tietoa veloituksetta ja ilman käyttäjätunnuksia kuka tahansa. Palvelu on käytettävissä internetin, wap:n ja ldap:n kautta.� (Lainaus)
Varsinkin uudet mobiilipalvelut saattavat kiinnostaa kännykkäentusiasteja. Väestörekisterikeskuksen sivusto sisältää muutakin tärkeätä kansalaistieota. Erityisen suuri apu Julhasta on toimittajille.

Alan Bitit


Links to this post:

Luo linkki<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

  • Counter Stats
    car leasing
    car leasing Counter