Plokkaa on Alan Bitin yksityinen harrastus ja päänsärky


sunnuntaina, elokuuta 31


 

Toimittajat netissä

Sanat: toimittaja toimittajat kotisivu freelancer free-lancer

Suomalainen toimittaja ei vaikene edes vapaa-ajallaan. Nopea nettihaku osoittaa, että varsin moni toimittaja kirjoittaa nettiin myös vapaalla ollessaan. Osa toimittajien nettisivuista on free-lancereiden tai osapäiväfreelancereiden tekemiä. Mutta kasvava joukko on ottanut foorumiseen ns. veppilokit.
Tämä ei pyri olemaan kattava esitys netissä olevista toimittajasivuista, vaan ainoastaan kehotus ottaa selvää mitä kollegat oikein netissä puuhaavat. Otetaan nyt esimerkeiksi vaikkapa Hannele ja Pauli.

Hannele Huovi
�Sanoin koulun ammatinvalinnanohjaajalle, että haluaisin kylmäköksi, psykologiksi tai toimittajaksi. Hän pisti minut testeihin ja päätteli, että sopivin näistä kolmesta olisi toimittajan ammatti. Sitten kumminkin halusin ruveta äidinkielen opettajaksi, koska viimeisinä kouluvuosina olin saanut innostavan opettajan. Menin myös uusiin testeihin Yleisradiolle ja kolmen testipäivän päästä minut todettiin luovaksi ja pääsin Yleisradion järjestämään toimittajakoulutukseen yhdessä Eva Polttilan, Sinikka Heinin, Markku Jokipiin ja monen muun toimittajanalun kanssa. � Näin Hannele omalla sivullaan uran valinnastaan.

Hannele tunnetaan monipuolisena alan ammattilaisena ja erityisesti Urpon ja Turpon äitinä. Todellisuudessa Huovilla on takanaan mittava työ kirjailijana ja käsikirjoittajana sekä monipuolisena kulttuurivaikuttajana ja äänitteiden tekijänä.

Pauli Välimäki
Pauli Välimäki on sympaattinen mies. joka vetää oma yritystä nimeltä Pauli Välimäki Oy. Välimäen yritys on keskittynyt ympäristö- ja kuluttajajournalismiin ja tuottaa useita viestintäalan palveluja: yritys ja asiakasjulkaisuja, nettisivustoja, artikkeleita, kolumneja ja radio-ohjelmia.
Pauli Välimäki on onnistuneesti yhdistänyt yrittämisen ja ns. vihreät arvot. Pakinoita ja kolumneja Pauli on kirjoittanut 1980-luvun taitteesta tähän päivään. Erityisen ansiokkaita ja lainattuja ovat monet ympäristöpolitiikkaa koskevat mielipidekirjoitukset, joiden aihemaailma ulottuu Tampereen keskustan liikenneongelmista laajoihin siiveniskuihin suomalaisen luonnon puolesta.
Välimäki asuu Tampereella vaimonsa Irene Roivaisen ja kahden lapsensa kanssa. Yksi lapsista on jo �lentänyt pesästä�. Vihreissä Välimäki on toiminut liikkeen perustamisesta lähtien.

Pauli Välimäki

Internet sopii loistavasti freelancertoimittajan markkinointikanavaksi, tietenkin sillä edellytyksellä että sivut ovat onnistuneita ja että joku haluaa niitä katsella. Selvää lienee, että välineenä internet on tärkeä kaikille niille, joiden leipä on pieninä palasina maailmalla.
Esimerkiksi Journalistilehti ja liiton nettisivut voisivat paremmin palvella sekä freelancereita että omia nettipäiväkirjojaan pitäviä toimittajia.
Hannele Huovi s. 1949 Kotka ja Pauli Välimäki s. 1955 Kokkola ovat keskipolven tai pitäisikö sanoa varttuneempaan ikään ehtineitä toimittajia, jotka ovat kyenneet siirtymään joustavasti mediasta toiseen. Nuoremmalla toimittaja kunnalla ei ehkä tällaisia transitio ongelmia ole. Hannelen ja Paulin ja muut toimittajat löydät kirjoittamalla Googlen hakukenttään sanat: toimittaja kotisivu

Hannelen pitkää uraa voi tutkia vaikkapa täältä
Merittejä:

Alan Bitit


Links to this post:

Luo linkki<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

  • Counter Stats
    car leasing
    car leasing Counter