Plokkaa on Alan Bitin yksityinen harrastus ja päänsärky


torstaina, elokuuta 14


 

Virusvaroitus, alert, warning

Ketään tuskin enää hätkähdyttää päivälehtien virusvaroitukset. Viikon kuluessa on maailmalle levinnyt useita �matoja� . Näistä viimeisin, siis tätä kirjoitettaessa keskiviikko iltana, on nimeltään LovSan.
LovSan on mielenkiintoinen mm. siksi, että se uhkaa Microsoftin päivityspalvelinta. Madon mukana on teksti, mistä selviää miksi se on tehty: �Billy I just want to say LOVE YOU SAN!! billy gates why do you make this possible? Stop making money and fix you software�.
Viestin osoite ja syy on selvä. Viruksen tekijä on ilmeisesti saanut tarpeekseen Microsoftin markkinointi ja valtapolitiikasta. LovSan aloittaa palvelunestohyökkäyksen Microsoftin päivityspalvelinta kohtaan lauantaina 16.8. Viimeistään iltauutiset kertovat, miten siinä kävi.
LovSan luokitelaaan käsittellä Medium on Watch Risk worm.
Viikon sisällä on levinnyt myös toinen mato - VBS/Lubus.C. Virus tuhoaa aktivoiduttuaan viisi sattuman varaista tiedostoa ja lähettää itsensä eteenpäin Microsoft Outlookin osoitteiston kontakteihin. Viruksen tiedostotyyppivalikoima on hämmästyttävän laaja

Kolmasosa hakkeroitu
Virusongelmaa kuvaa hyvin Digitodayn eilinen uutinen, jonka mukaan
Lähes 32 prosenttia kaikista internet-käyttäjistä on joutunut hakkerin tai tietokoneviruksen kohteeksi viimeisen kahden vuoden aikana, selviää amerikkalaisessa tutkimuksessa. Noin 43 prosenttia vastanneista kokee kotikoneidensa olevan uhattuja. 17 prosenttia taas pelkää työkoneidensa puolesta.
Huolellinen tietokoneen käyttäjä varautuu viruksiin tietenkin päivittämällä virustutkan tai tekemällä sen automaattisesti, hankkimalla koneeseensa palomuurin sekä jokin kaupallisia vakoiluohjelmia tuhoavan ohjelman. Huolellinen käyttäjä ei tietenkään lataa internetistä mitään, mistä ei tiedä riittävästi etukäteen.
Jos virukset kiinnostavat tai yrityksen tietoturvassa on parantamisen varaa kannattaa tila postilaatikkoon virusvaroituksen.

Norman Virus Alert Program - virushälytyspalvelu
NVAP on yksi monista hälytyspalveluista, joka varoittavat yritysten järjestelmä-, tietohallinto- ja tietoturvavastaavia uusista poikkeuksellisen vakavista viruksista ja virusepidemioista. Jos haluat virusvaroituksen omaan postilaatikkoosi hae itsellesi sopiva palvelu. Hyviä hakusanoja ovat esimerkiksi: send virus information, send virus alert
Viruksia löydetään ja tuotetaan päivittäin. Ei tarvitse kuin käydä kurkkaamassa vaikkapa Symanteckin webbisivulla. Eilen kerrotiin myös uusimmasta viruksesta nimeltään W32.Blaster.B.Worm
Symantec
F-Secure –LovSan
Academic Sevice
McAfee
Viestintävirasto:
Virustutkimusyksikkö
Virustorjunta.Net
Support Microsoft
Alan Bitit

Links to this post:

Luo linkki<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

  • Counter Stats
    car leasing
    car leasing Counter