Plokkaa on Alan Bitin yksityinen harrastus ja päänsärky


keskiviikkona, syyskuuta 17


 

Kerrostalokyttääjät - Naapurikyttääjät - Kyttääjät

Voit valita sanalistasta haluamasi sanat ja siirtää ne leikepöydälle ctrl+c ja sieltä Suomi24 hakukenttään komennolla ctrl+v. Jos haluat hakea lisää, palaa takaisin Plokkaa sivulle.

Kerrostalokyttääjät ry.

Sanoja: kerrostalo naapuri naapurien seinänaapuri kyttääminen valvonta seuranta urkinta vartiointi tarkkaileminen kyttäys valvominen urkkiminen seuraaminen vartioiminen tarkkailu vaaniminen naapurisopu uudet naapurit vedenkulutus kolistelu saunavuorot asukkaat vanha vuokralainen äänekäs melu meteli yksityiselämä normit kyttäysrinki

Etelä-Suomen Kerrostalokyttääjät ry. on vuonna 1965 perustettu järjestö, joka valvoo ns. "kyttääjien" etuja. Kyttääjät ovat tunnollisia kansalaisia, jotka valvovat vapaa-aikanaan kerrostalossa naapuriensa elämää ja taloyhtiön järjestystä.

Kyttääjät ovat koonneet sivuilleen runsaasti neuvoja ja ohjeita kerrostaloasukkaille kyttäämisestä. Sivuilla on mm. lista kerrostaloista, jotka vastaavat kyttääjien normistoa. Voit lisätä listaan oman kerrostalosi jos sinusta siltä tuntuu.
Sivulta on myös mahdollista tulostaa erilaisia lomakkeita vaikkapa naapurin talousveden kulutuksen seuraamista varten tai tarkkailulomake naapurin vuorokausiohjelmaa koskevia yleisiä havaintoja varten. Tässä muutamia paloja kerrostalokyttääjien ohjeista:

Ohjeita miten suhtautua sisäänmuuttajiin.
Sisäänmuuttajiin on viisasta suhtautua epäluuloisesti. Muuton syynähän saattavat olla sopeutumisvaikeudet aikaisemmassa naapuriyhteisössä, tai muuttaja voi olla kotoisin maaseudulta, eikä osaa elää kuten kaupungissa kuuluu. Siksi on tärkeä tehdä alusta lähtien selväksi, että talossa kauemmin eläneet asukkaat ovat muuttajaan nähden korkeammassa asemassa.
Kyttäyssrinki
Mitä enemmän kyttääjiä, sitä helpompi on pitää huolta siitä, että naapurien yksityiselämä sujuu vakiintuneiden normien puitteissa. Usein kuitenkin kyttääjät hoitavat jaloa työtään vailla yhteisesti sovittuja vastuualueita.
Jos samassa talossa toimii useita vapaaehtoisia kyttääjiä, on syytä organisoida tehokas kyttäysrinki. Muuten voi käydä esimerkiksi niin, että kaikki kyttäävät väärin pysäköivää naapuria, ja sillä välin joku toinen häirikkö pääsee livahtamaan huomaamatta pois asunnostaan

Asunnon valinta
Oletko muuttamassa tai harkitsetko ensimmäisen omistusasunnon hankkimista? Huoneiston valinta kannattaa tehdä huolella, koska se ratkaisee kyttäysmenestyksesi tulevina vuosina.
Kiinnostaako sinua enemmän seinänaapurien salakuuntelu vai pihan valokuvaaminen? Lyhyt huoneistovertailumme auttaa päättämään, minkälainen asunto sopii tarkoituksiisi parhaiten.


Kyttääjät

Kerrostalokyttääjät ovat keränneet sivulleen herkullisen otoksen suomalaista arkipäivää. Taustalla ovat tietysti havainnot – Sinusta? ja Minusta?. Naapurisopu koostuu hyvin pienistä arkipäiväisistä asioista kuten huomaavaisuudesta ja suvaitsevaisuudesta. Niitä kerrostalokyttääjät terottavat hauskalla ja mieleenpainuvalla tavalla.
Kerrostalokyttääjät

Alan Bitit
Links to this post:

Luo linkki<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

  • Counter Stats
    car leasing
    car leasing Counter