Plokkaa on Alan Bitin yksityinen harrastus ja päänsärky


tiistaina, syyskuuta 2


 

Kun ruma sana sanotaan niin kuin se on


sanat: rude profane vulgar dirty naughty taboo language word sex talk toilet humor curse sexual satire vittu saatana perkele perkeleenmoinen helvetti helvetinmoinen paska mulkku homo jumalauta jumaliste kusipää kusimulkku pissapää paskapää paskahousu taukki perse perseenreikä vittujen kevät jeesusmariajooseppi rumat sanat roisit rivo rivot kiroilu kirosanat

Etsiessäni ns. aikuisviihteen avainsanoja tuli mieleeni, että mahtaako internetissä olla rumien sanojen sanakirja tai hakemisto. Ei muuta kuin Google töihin. Avainsanoiksi kirjoitin dirty word dictionary. Toisessa haussa jätin sanan dictionary pois ja kolmanteen hakuun kirjoitin vulgar words. BINGO! Haku onnistui täydellisesti.

Elä perkele kiroile, poika
Suomessa ja muuallakin kirosanojen aihepiirien kolme suurta ovat uskonto, seksi ja ruumiineritteet. Kaikkiin on liittynyt ainakin jossakin kulttuurin vaiheessa voimakas tabu-ajatus. Kirosanat ovat yleensä huomattavan vanhoja ja niistä käytetuimmät ovat säilyneet lähes muuttumattomina jo vuosisatoja.
Kiroillessa sanojen alkuperäiset merkitykset kuitenkin ohenevat ja jopa katoavat. Sanojen kirjaimellisen merkityksen yhdentekevyyden havaitsee siitä, että usein sanoja voi yhdistellä hyvinkin vapaasti ilmaisun merkityksen muuttumatta. Esimerkiksi 'Vitun/saatanan/perkeleen/helvetin/paska jätkä/mulkku/homo' merkitsevät kaikkina yhdistelminä jokseenkin samaa, tietää Kronikka.
Kronikka on Helsingin yliopiston suomenkielisten historianopiskelijoiden ainejärjestön Kronos ry:n lehti.
Kronikka

Kirosanakirja
Voimakas ja hersyvä ärräpää silloin tällöin mehustaa puheen kuin puheen. Yksipuolinen v-alkuisten sanojen käyttö on sen sijaan merkki helkkarinmoisesta moukkamaisuudesta. Meidän on kuitenkin pidettävä perinteestämme huolta sillä ilmassa on selvästi vaaran merkkejä. Suurin vaaratekijä on eurokiroilun lilisäänntyminen. Erityisesti europarlamentaarikot ovat muuttamassa suomen kiroilukulttuuria eurooppalaiseen suuntaan. Voihan Fotze!

Onneksi perinne on tallessa.
Jari Tammi on julkaissut Suuren kirosanakirjan suomenkielen perinteitä vaalivien iloksi. Kiro, kirota noitumismerkityksessä on vanha suomalais-ugrilainen sana yli 5000 vuoden takaa, joten mistään uudesta asiasta ei ole kysymys. Jarin kirja kuuluu ilman muuta suomalaiseen kirjahyllyyn Raamatun, tuntemattoman sotilaan ja Pohjantähden viereen.

Jari Tammi: Suuri kirosanakirja
Pikku-idis/Kuippana Kustannus Oy, 2002, ISBN 951-9049-01-0), 384 s
Kirosanakirja

Lajityyppinsä parhaat
Internetin rumat sanat muodostavat kokonaisen pienoismaailman, johon kuuluvat niin varsinaiset sanakirjat ja pohdinnat kielen muodostumisesta kuin erilaiset huolestuneiden kasvattajien laatimat perusteelliset artikkelit aiheesta.
Kiinnostus rumia sanoja kohtaan on kansainvälinen. Kevyelläkin haulla löytyy nopeasti kielistä toiseen käännettyjä rumien sanojen sanastoja.
Iinternetin sanastojen avulla voit opetella kiroilemaan railakkaasti mm. espanjaksi, serbokroatiksi, kiinaksi, venäjäksisi ja monilla muilla kielillä. Mukana on myös Suomi.

Ruma sana sanotaan
Bawdy Language on yksi ko. sanoihin ja ilmauksiin keskittyneistä sivustoista. Sivuston toteutus on vauhdikas ja se on koottu antaumuksella.
Bawdy Language
DirtyDictionary. COM
Pseudodictionary
Wikipedia - Fuck
Suuri kirosanakirja - Jari Tammi
Kapteeni Haddockin Kirosanat
Selkäydin kirosanatRumien sanojen juurilla - Kronikka
Kronikka
on Helsingin yliopiston suomenkielisten historianopiskelijoiden ainejärjestönn Kronoksen lehti.

Maailman kirosanat
SexDictionary
Rumat sanat

Alan Bitit
Links to this post:

Luo linkki<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

  • Counter Stats
    car leasing
    car leasing Counter