Plokkaa on Alan Bitin yksityinen harrastus ja päänsärky


torstaina, syyskuuta 25


 

Microsoft pani chattailun kuriin?

Voit valita sanalistasta haluamasi sanat ja siirtää ne leikepöydälle ctrl+c ja sieltä Suomi24 hakukenttään komennolla ctrl+v. Jos haluat hakea lisää, palaa takaisin Plokkaa sivulle.

Ohjelmistojätti Microsot sulkee valvomattomat chat-palvelunsa 14.10 28 maassa. Yhtiön ilmoituksen mukaan sulkemisen syynä on töryn levittåjien ja pedofiilien karsiminen chatista. Lastensuojelujärjestöt eri puolilla maailmaa ovat ottaneet ilmoituksen ilolla vastaan.
Samassa yhteydessä yhtiö ilmoitti avavansa Pohjois-Amerikassa ja Japanissa uuden maksulllisen palvelun. Tiedotteessaan yhtiö sanoo uskovansa, että chatti siistiytyy kun käyttäjien nimi, osoite ja pankitiedot jäävät Microsoftin haltuun.

Kyynisiä ajatuksia
Jos kysymyksessä olisi jokin muu yritys, niin pääksen ottaisi vastaan ilman sivuajatuksia. Microsoftin ollessa kyseessä tulee ensimmäisenä mieleen rahastus. Maksullinen chatti tuo yhtiön kassaan lisää rahaa. Varsinkin kun maksullinenkin chatti olisi ilman valvontaa.
On syytä epäillä että päätöksen takana on myöss maineen pudistus kasvavilla ns. kolmannen maailman markkinoilla, jotka ovat yleensä eri tavoin fundamentalistisia. Tämä taas tuo Microsoftille lisää rahaa.

Chatti siistiksi
Itse chatit kaipaavat siistimistä myös Suomessa. Kävin pari viikkoa sitten Suomi24:n chatalueella vain törmätäkseni iltapäivärunkkareiden sessioon. Chatin nimi oli turvallisesti jotain terveysfoorumi tai vastaavaa.
Kysymys on lopultakin hyvin yksinkertaisesta asiasta: lasten suojelemisesta. Kasvaakseen täysipainoiseksi aikuiseksi lapsi tarvitsee pitkän ja turvallisen lapsuuden. Jos lapsi voidaan estää hänelle outojen ja vaikeasti käsitettävien asioiden kohtaamiselta, on jo saavutettu ensimä¤inen askel tasapainoiseen aikuisuuteen.
Muutoinkin chat vaatisi kansallisen keskustelun. Tästä kertoo toinen tämän päivän lehdissä ollut uutinen, jonka mukaan MTV3:n chatkanavalla annetiin vihjeietä Kokkolan minkkitarhaiskusta.

Alan Bitit
Links to this post:

Luo linkki<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

  • Counter Stats
    car leasing
    car leasing Counter