Plokkaa on Alan Bitin yksityinen harrastus ja päänsärky


tiistaina, syyskuuta 23


 

Onko ACN �tupperware� huijari

Voit valita sanalistasta haluamasi sanat ja siirtää ne leikepöydälle ctrl+c ja sieltä Suomi24 hakukenttään komennolla ctrl+v. Jos haluat hakea lisää, palaa takaisin Plokkaa sivulle.

Sanat: acn terraflex pgo verkostomarkkinointi verkostomarkkkinointia yritys operaaattori matkapuhelin uudet uusi pyramidijärjestelmä network marketing multi-level marketing

Verkostomarkkinointi I
Valmistaja valmistaa jotakin tuotetta ja myy sitä jälleenmyyjille, jotka myyvät tuotetta kuluttajille ja yrittävät houkutella mukaan uusia jälleenmyyjiä, jotka edelleen myyvät tuotetta kuluttajille ja yrittävät houkutella mukaan uusia jälleenmyyjiä, jotka edelleen myyvät tuotetta kuluttajille ja yrittävät houkutella mukaan uusia jälleenmyyjiä jne...
Verkostomarkkinointi II
Verkostomarkkinoinnissa yritykset myyvät tuotteitaan jälleenmyyjäverkoston kautta. Jälleenmyyjät tai sponsorit myyvät tuotteita ystävilleen, työtovereilleen ja sukulaisilleen ja pyrkivät värväämään mukaan uusia myyjiä ja luomaan näin omaa myyntiverkostoa. Jälleenmyyjän tiliä kasvattaa omien myyntien lisäksi hänen värväämiensä jälleenmyyjien myynti, josta hän nostaa provisioita. Suuriin rahoihin verkostomarkkinoinnissa ei pääse käsiksi pelkällä omalla myynnillä vaan nimenomaan luomalla välittäjäverkostoa - eli periaatteella "jos minä värvään 5 myyjää ja näistä jokainen värvää edelleen 5 myyjää niin silloin minä saan provision 30 hengen myyntituotoista!"

Kuin olisi uskoon tullut
Tuttu kaveri tulee kaupungilla vastaan ja kertoo löytäneensä tosi hyvän bisnesidean. Tutun kaveri, ruotsalainen yrittäjä, pääsee uudella verkostomarkkinointi-idealla vielä tänä vuonna noin 300.000 kruunun kuukausiansioihin myymällä uudentyyppisiä kännykkäliittymiä ja värväämällä uusia myyjiä.
-Maksat vain noin 700 euron rekisteröitymismaksun, jonka jälkeen ryhdyt myymään liittymiä ja värväät uusia myyjiä.. Voit itse puhua ACN liittymien kesken ilmaiseksi mutta saat jokaisesta ACN:n ulkopuolelle käydystä puhelusta 2-8 % itsellesi. Maksut hoidetaan suoraana tilillesi, hehkutti tuttu.

Mitkään epäilyt kovasta operaattorikilpailusta Suomessa ja epäilyt siitä että tällainen tuppervaarailu on huijausta, eivät horjuta tuttuni uskoa.Markkinoille on siis tulossa jokin uusi Tupperware-operattori.
Tuttu sanoi vielä että firma on nimeltään ACN ja että se on aloittanut syyskuussa valtaisan markkinointikampanjan lähinnä puskalennättimessä.
-ACN järjestää infon paikallisessa hotellissa ensi sunnuntaina. Tule mukaan, sanoi tuttu.

Google töihin
Asiasta piti ottaa selvää. Ei muuta kuin Google töihin. Hakusana ACN toi 362 osumaa. Hakulistan kärkeen nousee lähinnä lukiolaistekniikalla tehty sivu, joka sisältää kaksi linkkiä ja ilmaisen hotmai-sähköpostiosoiteeen sekä nimen Antti Moilanen. Sivun tekstiosassa todetaan ainoastaan seuraavaa:

-ACN tarjoaa asiakkailleen säästöä palveluissa, joita he käyttävät jokainen päivä.
-ACN käyttää asiakashankintaan yhteistyömarkkinointia;
-Itsenäiset edustajat hankkivat asiakkaat
-ACN tarjoaa palvelun; laskuttaa; markkinoi asiakkaalle uuden palvelun
-MAKSAA edustajalle kuukausittain erilaisia bonuksia.
Antin Sivu

Ensimmäinen Antin sivun linkeistä johtaa ACN:n ammatt6imaisesti toteutetulle amrakkinointisivulle:
ACN
Toinen linkeistä johtaa Kultalaiva sivustolle, missä eivät suomenkieliset linkit toimi lainkaan. (la. 19.09.2003 klo. 13.10) Sen sijaan etusivun lippuja klikkaamalla pääsee tutustumaan ACN:n Europa sivuihin. Tanskan, Norjan ja Ruotsin linkit toimivat.
ACN Europe

Fennica Netin yritysosio kertoo ACN:stä seuraavaa:
�ACN on auttanut tuhansia ihmisiä rakentamaan oman, tuottoisan osa-aika- tai kokopäiväyrityksen tietoliikennepalveluiden ja muiden yhteiskunnallisten palveluiden nopeasti kasvavilla aloilla.
Puhelin on palvelu, jota ihmiset tarvitsevat ja käyttävät päivittäin. ACN on tehnyt itsenäisille edustajilleen mahdolliseksi näiden palveluiden tarjoamisen erittäin kilpailukykyiseen hintaan.�

Puolesta ja vastaan
Seuraavaksi Google johdattelee Jippiin sivustolle, missä on käyty vilkasta keskustelua uusista operaattoreista. Keskustelu repliikit vaihtelevat hurmioituneesta uskosta kehotukseen mennä kunnon töihin. Mielenkiintoisin artikeli on Marianne Tikan kirjoittama. Tikka lainaa Soneran kuluttaja liiketoiminnasta vastaavaa johtaja Janne Vainiota.

�- Operaattori on melko juhlallinen termi tällaiselle toiminnalle. Nämä verkostomarkkinointiyritykset ovat markkinoineet Soneran palveluja ilman, että heillä on ollut mitään erityistä sopimusta kanssamme.
�-Lupaukset huomattavan huokeista hinnoista ovat aina olleet ajankohtaisia uuden operaattorin tullessa markkinoille. Meillä ei ole syytä huoleen, emmekä lähde soitellen sotaan vaan odotamme, mitä tapahtuu, Vainio toteaa Tikan mukaan.�

Tikka kertoo myös että ruotsalaisen PGOnen lisäksi markkinoille on tulossa kaksi muutakin "Tupperware-operaattoria".

-�Syksyn aikana liikkeelle ovat lähdössä myös amerikkalaisomistajien ACN ja brittiläis-luxemburgilainen Terraflex. Kummankaan yrityksen tulevasta toiminnasta ei löydy tietoja internetistä eikä kaupparekisteristä. Ulkomaisista internet-sivuista käy kuitenkin ilmi, että toimintaperiaate on sama kuin ruotsalaisella PGOnella"

Marianne Tikka kirjoittaa mm. Vasan ylioppilaslehteen. Hän on työskennellyt toimitusharjoittelijana Turun Sanomissa.
Tikan artikkeli
Jippii keskustelu

ACN:n toiminnasta Suomessa on vaikeata saada tietoja, koska yritys ei mainosta mediassa ja internetissä olevat sivut ja linkit eivät toimi. Jippiissä käydyn keskustelun mukaan ACN:n tilanne Suomessa on seuraava:

- Palveluiden hinta yleensä kalliimpi kuin muilla verkosto-operaattoreilla
- Verkostoijaksi rekisteröitymismaksu on 660€.
- Ei vielä hintatietoja tiedossa
- Ei vielä yhteistyöoperaattoria tiedossa
- Ei vielä avajaispäivää tiedossa
- Ei vielä tarpeeksi suurta jälleenmyyjäorganisaatiota Suomessa.
- 100€ maksu vuosittain / 2-vuoden jälkeen rekisteröitymisestä
- Tällä hetkellä huono tiedotus toiminnasta ja tulevaisuudesta.

Web-haku englanninkielellä tuo runsaasti linkkejä, joista voi syventää käsitystään ACN:stä. Tunnin tiiviin etsiskelyn jälkeen tein hätäisen johtopäätöksen. En osallistu ensi sunnuntain ACN:n informaatiotilaisuuteen.

Verkostomarkkinointi on huijausta
Verkostomarkkinoinnista
Sankarit ja luuserit
Kasvava kiusa

Alan Bitit
Links to this post:

Luo linkki<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

  • Counter Stats
    car leasing
    car leasing Counter