Plokkaa on Alan Bitin yksityinen harrastus ja päänsärky


torstaina, syyskuuta 11


 

Pyhän tavaran sekatavarakauppa


Sanat: ehtoollisvälineet hautausmaatarvikkeet kastemaljat kirkkojen kalusteet kynttilät ikonit krusifixit kukkamaljat kastemaljat ristit seimet tekstiilit kirkonkellot kotialttarit kyntteliköt polvistumispenkki kolehtihaavi saattovaunu kantoliinat uurnat siunauslaatikko siunauslapio kirjateline virsikirjavaunu virsitaulu diakonissan juhlapuku etulipuke pantakaulus liperi papinristi antependium alttari alttariliina kalkkiliina alusliina kirjaliina kuorokaapu alba teologisormu

Onko Sinulla tarvetta muoviselle jouluseimi-asetelmalle tai krusifixtille? Muovinen jouluseimi irtoaa 54 eurolla ja krusifixi (seinämalli) 154 eurolla. Nämä ja monet muut sakraalikäyttöön tarkoitetut esineet voi tilata suoraan netistä.

Sacrum
Sacrum on varsin kapealla alalla toimiva verkkokauppa. Tuotteet lähetetään postiennakolla. Seurakunnat voivat ostaa tuotteensa laskutusosoitteella.
Sacrumin repertoaari käsittää lähes kaiken kuviteltavissa olevan sakraalitavaran. Valinnanvaraa on ehtoollisleivistä hautatarvikkeisiin. Kuten moderniin yhteiskuntaan kuuluu, ehtoollisleipiä on sekä tavallisia että gluteiinittomia.
Erityisen kiehtova on matkasaarnaajan työkalupakki. Siihen kuuluu laukku, leipärasia, leipälautanen, pullo viiniä varten ja tarvittaessa pullo öljyä varten sekä yksi, kaksi tai neljä pikaria. Hinnat alkaen 450 euroa.
Keskieurooppalaista perinnettä edustaa jouluseimien kokoelma. Suurin osa tarjolla olevista seimistä on muovisia ja niiden laaja valikoima enteilee seimiboomin tuloa myös Suomeen. Sacrum on hyvin- ja ammattitaidolla kasattu sakraali-ja mortaalitavaran sekatavarakauppa.

Pyhä sekatavarakauppa
Tällaisen sekatavarakaupan kohtaaminen netissä vaatii asennetta. Alan Bitit tunnustaa nöyrästi että kohtaaminen ei tapahtunut aivan ilman että suupienet olisivat vetäytyneet tuuman verran ylös-, no, tai alaspäin.
Alan kun ei ole koskaan aikaisemmin tullut ajatelleeksi että pyhään käyttöön tarvittavat esineet pitää myös valmistaa ja myyjän ja valmistajan pitää saada niistä korvaus. Kirkolliseen ja hartauskäyttöön valmistetut esineet ovat ikään kuin ikuisia. Ne ovat aina olleet olemassa.

Järki käteen
Tietysti järki sanoo, että aina on kirkolliseen ja kodeissa tapahtuvaan hiljentymiseen joku tuotteet valmistanut ja niistä myös palkkansa ottanut. Varsinkin katolinen kirkko on vuosisatojen aikana kehittänyt tämän alueen kaupankäynnin huippuunsa. Historiasta muistamme että pyhäinjäännösten vuoksi on jopa sodittu.

Parhaiten sakraaliesineillä ehkä sittenkin rahastaa mormonikirkko, jonka sakraali-alusasu (garment´in ) kauppa esimerkiksi on MAP-kirkolle miljoonabisnes. samoin ns. turvamuona-kauppa. No, esineestä tekee pyhän tietysti se, että se otetaan pyhään käyttöön. Jonkinverran ajatus esineiden maallisesta alkuperästä kuitenkin kiusaa kirkonmiehiä, koska monet esineet �vihitään käyttöönsä.

Sacrum

Alan Bitit

Links to this post:

Luo linkki<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

  • Counter Stats
    car leasing
    car leasing Counter