Plokkaa on Alan Bitin yksityinen harrastus ja päänsärky


sunnuntaina, syyskuuta 28


 

Tietääkö kyläkauppias sinusta liikaa?

Voit valita sanalistasta haluamasi sanat ja siirtää ne leikepöydälle ctrl+c ja sieltä Suomi24 hakukenttään komennolla ctrl+v. Jos haluat hakea lisää, palaa takaisin Plokkaa sivulle.

Postiluukusta kolahti kesämökkipaikkakunnan s-kauppilaalta kohtelias kirje. Kyläkauppias kertoi että vanha s-kauppa lopettaa toimintansa ja siirtyy tien toiselle puolelle puolta isompiin tiloihin ja tavaravalikoimakin tuplaantuu. Kysymyksessä on kylän ainoa kauppa.
-Kyllä on hienoa palvelua, sanoi vaimo.
Hetken asiaa pähkäiltyämme totesimme että kauppias oli saanut kaupunkiosoitteemme bonuskortin tietojen perusteella. Asia jäi vaivaamaan.
Kyläkauppias siis tietää nimeltä mainiten keitä kesäasukkaita kunnassa asuu ja mitä he kyläkaupasta ostavat. Milloin milläkin kesämökillä vietetään juhlaa ja milloin arkea. Vaikka kyläkaupassa ei näin tarkkaan analyysiin mentäisikään, jo pelkkä mahdollisuus tällaiseen urkintaan kauhistuttaa.
Kauppias tietysti perustelee tarkkaa ostokäyttäytymisen seurantaa businessyillä.
-Kauppaan on tietojen avulla helppo hankkia edullisia tuotteita, joita kuluttajat ostavat, sanoisi kauppias, jos asiaa häneltä kysyisi.
Asia voi olla joidenkin tuotteiden kohdalla myös toisinpäin. Kauppaan hankitaan juuri se kallein tuote, koska harva lähtee hakemaan kaupungista vaikkapa edullisempaa oliiviöljyä, katkarapuja tai erikoissäilykkeitä.

Seurantaa läpi elämän
Kirje sai myös mielikuvituksen laukkaamaan. Entäpä jos perhe olisi tehnyt automatkan läpi Suomen ja perhe olisi käynyt kauppauskollisesti matkan varrella vain s-ketjun kaupoissa. Olisiko syksyllä kolahtanut postiluukusta kirje, jossa olisi onniteltu onnistuneesta kesälomareitin valinnasta mutta muistutettu samalla että reitin varrella on myös edullisia S-hotelleja, joista saa bonusta.

Fantasia saattaa olla totta milloin tahansa.

Yksilön tietoturvasta kiinnostunet tietävät että Suomessakin on pitkälle meneviä suunnitelmia tietokantojen yhdistämisestä toisiinsa. Eräät skeptikot väittävät että meillä ollaan teknisten valmiuksien osalta vähintäänkin yhtä pitkällä kuin Yhdysvalloissa, missä ihmisistä piirretään profiileja jopa kirjastosta lainattujen kirjojen perusteella.
Jo tieto mahdollisuudesta yhdistää tietokantoja saattaa lisätä normitiivistä käyttäytymistä, jonka seurauksista voi olla vähintäänkin kahta vastakkaista mieltä.
Selvää on vain se, että jos on olemassa mahdollisuus tehdä jotain – niin joku tätä mahdollisuutta myös kokeilee.

Alan Bitit
Links to this post:

Luo linkki<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

  • Counter Stats
    car leasing
    car leasing Counter