Plokkaa on Alan Bitin yksityinen harrastus ja päänsärky


torstaina, syyskuuta 4


 

Täällä tulee käytyä harvemmin (1) Luomu


Sanat: luomu luomuliitto luomulinkit luomutuote luomutuotteet kasvatus markkinat

Järki sanoo, että jos syötäväksi tarkoitetut vilja, juurekset ja marjat sekä muut kasvikset kasvatetaan ilman Kemiran myrkkyjä, on lopputuloksena terveellinen ravinto. Loogisen päättelyketjun perusteella luomutuotteiden pitäisi olla suurikin hitti. Näin ei kuitenkaan ole, vaikka luomutuotteet ovatkin löytäneet oman kuluttajakuntansa. Nyt koko luomutuotanto tuntuu olevan suuressa kriisissä.Luomu-lehden internetversion pääkirjoittaja Seppo Rantanen on pessimisti:
� Markkinavoimat ovat niin isoissa käsissä, että niihin ei alle prosentin kokoinen luomu tartu. Mutta päättäjät ovat useampaan kertaan todenneet, että luomua voidaan kasvattaa vain sitä mukaa kuin mitä markkinat vetävät. Kuluttajat ovat sitä mieltä, että luomua ja varsinkaan pitemmälle jalostettuja tuotteita ei löydy kaupoista riittävästi. Pitäisikö luomuviljelijöiden ruveta itse työntämään luomua eteenpäin ennen kuin EU:n uudet jäsenvaltiota alkavat työntää luomua meidän markkinoillemme? Kuinka pitkälle uskallamme enää luottaa markkinoiden vetoon ja valtiovallan tukeen?�, kyselee Rantanen.

Geenimuuntelu
Luomu-lehti on suunnattu lähinnä ammattikasvattajille, mutta sisältää myös runsaasti yleistietoa terveellisestä ravinnosta kiinnostuneille. Ymmärrettävistä syistä mm. geenimuunteluun liittyvät asiat puhuttavat luomuväkeä.
Luomu-lehden nettiversio on tarkoitettu lähinnä kiinnostuksen herättämiseksi itse päätuotteeseen – paperiversioon. Nettiversiosta saa hyvän käsityksen Luomu-lehdestä.
Netin luomuvaranto on melko laaja ja monipuolinen. Nopeimmin luomusta pääsee käsitykseen kirjoittamalla hakukoneen hakukenttään sanat luomulinkit tai pelkkä luomu.

Luomul-lehti netissä
Luomu Liitto
Partalan luomutietopalvelu
Tiilikainen.org
Jussi Pussi

Alan Bitit

Links to this post:

Luo linkki<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

  • Counter Stats
    car leasing
    car leasing Counter