Plokkaa on Alan Bitin yksityinen harrastus ja päänsärky


lauantaina, syyskuuta 6


 

Tshetshenia-seura - totuus vai propagandaa?


Sanat: tshetshenia tshetsheeni tshetsheenit itsemurhapommi pomminaiset muslimi taistelija muslimitaistelijat ääri pommi isku naiset itsemurhaisku

Television iltauutiset kertovat, että Moskovassa on taas räjähtänyt pommi tai että tshetsheeni-naiset ovat tehneet lukuisia uhreja vaatineen itsemurhaiskun. Televisio näyttää kuvia savuavista raunioista ja järkyttyneistä ihmisistä.
Uutislähetyksessä haastatellaan korkea-arvoista sotilashenkilöä, joka vannoo että terroristit pannaan kuriin.
Jonain toisen iltana saamme iltauutisten aikana seurata toimittajaa, joka kulkee jossakin venäläisten sotilaiden ja tshetsheenien välimaastossa. Toimittajan raportista vaistoaa selvästi kenen puolella hänen tunteensa ovat. Venäläiset nuoret varusmies-sotilaat näyttävät pelokkailta, nälkäisiltä ja piestyiltä koirilta.
Tuoko siis Suomi-Tshetshenia-seura jotain valaistusta asiaan? Saammeko vihdoinkin tietää mikä on totuus. Pelkkä totuus. Mitään siihen lisäämättä tai poistamatta? Vai onko kysymys taas kerran propagandasodasta?

Suomi-Tshetshenia-seura
Seura vastaa yllä olevaan kysymykseen kannanotossaan, jossa todetaan mm. seuraavaa:
�-Seura tuomitsee Venäjän vuonna 1999 aloittaman hyökkäyssodan ja miehityksen. Tällä sodalla ei ole mitään tekemistä terrorismin vastustamisen kanssa. Se on räikeä loukkaus kansainvälistä oikeutta vastaan, jota Venäjän ja Tshetshenian presidentit 1997 allekirjoittamassaan rauhansopimuksessa lupasivat soveltaa maiden välisissä suhteissa.
-Tuomitsee jyrkästi Venäjän joukkojen harjoittaman raakalaismaisen väkivallan Tshetshenian siviiliväestöä kohtaan, joukkomurhat, ihmisten katoamiset ja lukemattomat sotarikokset tshetsheenisotavankeja kohtaan. Samoin tuomitsemme joukkotuhoaseiden käytön, kuten kemialliset aseet, tyhjiöpommit ja massiiviset pommitukset asutuskeskuksia vastaan.
-Kannattaa Tshetshenian laillisen, ETY-järjestön tarkkailemissa rehellisissä vaaleissa valitun presidentin Aslan Maskhadovin ja Tshetshenian perustuslaillisten elinten ponnisteluja maansa vapauttamiseksi Venäjän miehityksestä.
-Vaatii kansainvälisen sotarikostuomioistuimen ja asiaan kuuluvien tutkintaelinten perustamista käsittelemään Tshetsheniassa Venäjän aloittaman sodan aikana tapahtuneita sotarikoksia, 1996-1999 tapahtuneita kidnappauksia ja murhia, 1999 tapahtuneita terroriräjäytyksiä Venäjän kaupungeissa sekä Dagestanin tapahtumia kesällä 1999
Suomi-Tshetshenia-seura ei ole venäläisvastainen. Kannatamme lämpimästi Venäjän demokraattisia voimia, kuten ihmisoikeusjärjestö Memorialia, Glasnost-säätiötä ja viimeisiä vapaita tiedotusvälineitä, kuten Novaja Gazetaa ja sen rohkeita toimittajia. Vastustamme Venäjän nykyistä KGB-hallintoa ja sen laittomin terroristisin keinoin valtaan noussutta presidenttiä Vladimir Putinia.�
Sivuilla on lisäksi uutisia, linkkejä, kannaottoja ja kommentteja. Nettisivut: on koonnut Hannu Yli-Karjanmaa - tshetshenia@nic.fi
Omat johtopäätökset voit tehdä klikkaamalla itsesi sivulle

Suomi-Tshetshenia-seura


Links to this post:

Luo linkki<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

  • Counter Stats
    car leasing
    car leasing Counter