Plokkaa on Alan Bitin yksityinen harrastus ja päänsärky


torstaina, syyskuuta 18


 

Tulikävely on kiistelty asia

Voit valita sanalistasta haluamasi sanat ja siirtää ne leikepöydälle ctrl+c ja sieltä Suomi24 hakukenttään komennolla ctrl+v. Jos haluat hakea lisää, palaa takaisin Plokkaa sivulle.

Sanat: tulikävely Leidenfrost-efekti yhdessäolon elämystulikävely, muutoksen itsensä kohtaamisen

Vuonna 2000 Suomessa elettiin uskon ja toivon aikaa kun erilaiset gurut opettivat meille miten saavuttaa ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa sekä rahaa ilman suurempia ponnisteluja
Oli Jari Sarasvuo, Olli Linjala ja monta muuta tajunnan taivuttajaa, jotka vakuuttivat meille että meissä itsessämme on voima ja valta nousta ahdingon alta.
Tähän samaan joukkoon tunki itsensä myös vaihtoehto, jonka monet valitsivat. Tuo vaihtoehto oli tulikävely.

Tulikävely
-Löytäessään oman todellisen rohkeusluontonsa yksilö poistaa pelkoja myös yhteisöstä. Karvailla kokemuksilla on taipumus juurtua ihmisolemukseen. Jos raahaat tunnejäämien kivirekeä, haaskaat elämääsi. Kun luovutat tuleen pelkosi ja vanhat urautumasi, niiden sitoma energia vapautuu käyttöösi. Tulikävelyn jälkeen ei mikään haaste enää tunnu mahdottomalta.
- Tulikävelijän omaa voimaa tukee myös ryhmän tahto, ja suojelevat siivet voi tuntea materialistikin. Noin 95 % tulikävelijöistä selviää ilman ilman merkkiäkään jalkapohjissaan, sanoi Matti Antero Niskala, tulikävelyn opettaja.
Kaikki eivät olleet tulikävelyn henkisestä sisällöstä samaa mieltä. Erityisesti tiedemiespiirit pyrkivät antamaan ilmiölle tieteellisen ja sosiologin sisällön. Tulikävelystä sanoi sanansa myös Skepsis.
Roolinsa mukaisesti Skepsis ry. yritti löytää ilmiölle tieteellisen selityksen. Se oli arvatenkin liian tasapaksu monelle, jotka etsivät apua arkipäivän ongelmiin. Saattaa myös olla että skeptikkojen mielipide ei edes koskaan ta voita niitä, joille sen on tarkoitettu:
Skepsis
�Nimenä tulikävely on hieman harhaanjohtava, koska tulikävelyssä kävelyalustana ei ole liekehtivä tuli vaan kuumat hiilet. Sitä on harrastettu muun muassa antiikin Kreikassa ja Roomassa, Intiassa, Filippiineillä, Etelä-Afrikassa, Yhdysvalloissa, ja myös Suomessa. Tulikävelyn on väitetty esimerkiksi poistavan erilaisia pelkoja ja fobioita, irrottavan pitkäaikaisista riippuvuuksista (mm. tupakoinnista ja ylensyömisestä), parantavan impotenssin ja kroonisen masennuksen sekä kohentavan keskittymiskykyä ja vuorovaikutustaitoja. Ylipäätään sen katsotaan osoittavan hengen ylivoimaa materiaan nähden.
Fysiikan ja psykologian avulla tulikävelylle kyetään antamaan seuraavanlainen selitys: Eri aineilla on erilainen lämmönjohtokyky. Puulla lämmönjohtokyky on alhainen, mikä selittää sen, että suomalaiset voivat istua naama punaisena saunan lauteilla. Mutta jos saunassa sattuu istumaan tai nojaamaan rautanaulaan, vetäytymisreaktio voi olla niin nopea, ettei kipua edes ehdi tuntemaan; metallin lämmönjohtokyky on siis parempi kuin puun, ilman tai veden. Tulikävelyä edesauttaa ehkä myös ns. Leidenfrost-efekti; jalkapohjista peräisin oleva neste tuottaa lämpöeristeisen kalvon ihon ja hiilien välille.�
Lue lisää Skepsiksen sivuilta
Paljain jaloin hehkuville hiilille

Alan Bitit
Links to this post:

Luo linkki<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

  • Counter Stats
    car leasing
    car leasing Counter