Plokkaa on Alan Bitin yksityinen harrastus ja päänsärky


sunnuntaina, syyskuuta 14


 

Vihreän Rouvan Kamarissa


Sanat: vihreän rouvan turvapaikka vihreä rouva usko pelko toivo politiikka ajattelija puutarha vapaa ajattelija vapaa ajattelu etsivä mieli idea uskonto sitoutuminen uskontokuntaan kuuulumaton uskontoa tunnustamaton humanisti rationalisti sitoutumaton uskonnonvapaus uskonnoton

"Luullakseni uskonto perustuu etusijassa ja pääasiallisesti pelkoon. Se on osittain pelkoa tuntematonta kohtaan, osittain sitä, että ihminen toivoo, että hänellä olisi eräänlainen isoveli seisomassa rinnallaan jokaisen vaikeuden ja kiistan kohdatessa. Pelko on koko jutun perusta — salaperäisyyden pelko, häviämisen pelko, kuoleman pelko. Pelko on julmuuden alku, eikä sen vuoksi olekaan ihme, että julmuus ja uskonto ovat kulkeneet käsi kädessä".
Bertrand Russell 3.6.1927

"Minusta tuntuu, että elämänratani on yhtä vähäpätöinen ja yhtä kaunis kuin näkinkengän valkeaan ja tummaan hiekkaan uurtama vako".
Kaarlo Sarkia

Lainaukset ovat �Vihreän RouvanTurvapaikka� kotisivuilta. Vihreä Rouva, satakuntalainen, on koonnut hämmentävän tasapainoisen ja raikkaan kokonaisuuden sivuilleen. Sivuston aiheita ovat uutiset, puutarha, politiikkaa, usko, kirjallisuus, runous, sitaatteja ja oma napa.

Oma Napa
Oma Napa on lyhyt ja tiivis kehityskertomus lapsen kasvusta oivaltavaksi aikuiseksi. Sivun omakuva, jos se nyt omakuva on, on hieman ylidramaattinen mutta sopii hyvin rouvan edustamaan maailmankuvaan.

Vihreä Rouva on humanisti ja vapaa-ajattelija ja intohimoinen runouden ja kirjallisuuden sekä puutarhan ystävä. Yhdistelmä, jota on aina pidetty jalostuneiden ihmisten ominaispiirteenä. Mutta Vihreä Rouva on ilmeisesti myös dramaattinen ja näkyvä persoona omassa ympäristössään.

Rouvan Turvapaikka

Kotisivujen nimeäminen �turvapaikaksi� kertoo siitä, että �rakas (yksityinen) päiväkirja� on muuttunut digitaaliseksi ja julkiseksi. Vihreä Rouva haluaa jakaa tuntemuksensa mahdollisimman monen kanssa mutta myös mittauttaa omat ajatuksensa. Juuri näin avoin kaikille yhteinen digitaalimaailma toimii. Yritän kovasti välttää virttynyttä ilmaisua globaalista maailmankylästä.

Vapaa sielu
�Voit elää onnellista elämää päättäen itse sen tyylistä,
rajoista ja laadusta niin kauan kuin et aiheuta vahinkoa toisille.
On vaikeaa suvaita niitä, jotka itse ovat suvaitsemattomia. Yritä kuitenkin! Ehkä joku heidän suuresta laumastaan oppii sinulta jotakin ja muuttaa käytöstään vähitellen.�


Tässä tiivistettynä Rouvan maailmankatsomus. Vihreän Rouvan Turvapaikka sivujen graafinen toteutus on kaunis ja tasapainoinen. Tekniikka on niukkaa, mutta toimivaa.

Rouva on koonnut sivuilleen myös kirja- ja kirjailijaesittelyjä sekä käännösesseitä ja aiatoon 60-luvun henkeen käsityksensä vapaussodasta, punakapinasta, luokkasodasta…
Vaikka Vihreän Rouvan sivut eivät päivity päivittäin, voi sivustoa kutsua mielestäni veppilokiksi. Rouvan turvapaikka edustaa yksilön tahtoa, ajatuksia ja tunnetta internetissä. Rouvan Turvapaikka on hieno osoitus siitä, mitä kansalaisfoorumi parhaimmillaan on. Uskoa käsittelevässä osuudessa on upea linkkihakemisto.

Vihkeä Rouva

Alan Bitit


Links to this post:

Luo linkki<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

  • Counter Stats
    car leasing
    car leasing Counter