Plokkaa on Alan Bitin yksityinen harrastus ja päänsärky


tiistaina, syyskuuta 9


 

Ydinvoima - mutta kuka sitä tarvitsee?


Sanat: ydinvoima ydinvoimaa ydinvoiman ydin sähkö uraani radioaktiivisuus ydinjäte jäte tuotanto mielipide vastaan puolesta vaihtoehto fissio fuusio reaktori säteily radon geiger sievert loviisa olkiluoto chernobyl tshernobyl onnettomuus turma laskeuma lisä rakentaminen eduskunta loppusijoitus ongelmat viides ydinvoimala 5. ydinenergia valtavirta kestävä kehitys energiatalous kehitys sähkö kanta-asiakkuus sähköverkko sähköverkkopalvelut ympäristö luonnonsuojelu norppasähkö imatra sähköyhtiö sähkösopimus lämpö fortum energiapartneri kaukolämpö tuulivoimalat aurinkovoimalat polttokenno polttokenno atomi plutonium stronttium radium ydinjäte krasnojarsk atomimiilut grafiittimiilu ydinfissio turvallisuuskilpi atomiterrori

Ydinvoima
Tällä kerralla otsikko ei tarkoita sähkön tuotantoa vaan veppisivua Ydinvoima. Ydinvoima on vuoden 1999 maaliskuussa tehty sivusto ydinvoimasta. Sivuston ylläpitäjä Jukka Hervala kirjoittaa 20.3.1999 Hyvinkäällä.

�Pidän ydinvoimalaa parhaana vaihtoehtona sähkön tuottamiseen Suomessa. En väitä, että ydinenergia olisi paras vaihtoehto kaikkialla. Mutta Suomen kaltaisessa maassa se toimii. Otan mielelläni vastaan kommenttejasi aiheesta...�

Hervala kertoo sivuillaan ydinvoimasta monipuolisesti ja asianharrastusta osoittaen. Kovin monta vastausta Jukka ei ole saanut. Vieraskirjassa on 9 viestiä, josta ytimekkäin on �Ydinvoima on perseestä� ja lyhin �Nonniii!!!�.
Jukan sivu ansaitsi ehdottomasti suuremman huomion kuin mitä se on saanut. Missä siis vika? Onko Jukka tehnyt kaikkensa oman sivunsa markkinoimiseksi?, onko huomannut metatagit?, joita hakukoneet eivät kuulemma enää huomioi, onko �submitannut� sivunsa tunnetuimpiin hakukoneisiin? Vai onko kysymys siitä että ydinenergiakysymykset eivät kertakaikkiaan kiinnosta? Tai sitten siitä että ihmiset tietävät jo riittävästi ydinenergiasta. Tai vielä: eivät ymmärrä miten tärkeästä asiasta on kysymys. Vastausta en tiedä.

Lyhyt tsekkaus osoitti, että ainutkaan sivu internetissä ei linkkaa Jukan sivuille. Onko asiassa jotain merkitystä sillä, että sivu sijaitsee Mbnetin palvelimella?
Tunnen suurta myötätuntua Jukkaa ja kaikkia meitä muita kohtaan, jotka olemme sitä mieltä että juuri meidän sivumme ansaitsisi enemmän kävijöitä. Löysin Jukan sivun kirjoittamalla Suomi24:n hakukenttään sanat Vapaasana.

Hakukone töihin
Mielenkiintoista on tutkia, mitä ns. tavallinen internetin käyttäjä löytää kirjoittamalla Suomi24:n hakukenttään muutama strateginen avainsana. Tässä sanat ovat ydinvoima ydinvoimaa ja ydinvoimaa vastaan.

Tuloslistan kärjessä on Ydinvoima.net sivusto. Sitten seuraakin TVO, Greenpeace ja Energia.fi.
Energia.fi esittelee itsensä seuraavasti: �Energia.fi on energia-alan kohtaamispaikka ja tietopankki. Sivustoa julkaisee Adato, energia-alan julkaisu-, koulutus- ja tietopalveluyhtiö yhteistyökumppaneinaan Energia-alan Keskusliitto ry Finergy, Sähköenergialiitto ry Sener ja Suomen Kaukolämpö Sky ry.�

Objektiivista?
Perushakusanalla saa monipuolisen kuvan aiheesta, joskin pääpaino hakutuloksissa sijoittuu ydinvoimaan myönteisesti suhtautuvista sivuista. Eli niistä joiden ylläpitäjillä on rahaa ja tekniikka tehdä sivunsa tunnetuksi. Hakusanalla ydinvoimaa haku laajenee ja mukaan tulee nyt runsaasti mielipidekirjoituksia ydinvoimasta, suurin osa vastaan.
Hakusanapari ydinvoimaa vastaan etsii dokumenteista tietysti molemmat sana ja hakutulos on odotusten mukainen. Hakusanat ydinvoimaa vastaan tekee hakulistauksesta laadukkaamman. Kokeile myös sanaparia kestävä kehitys.
Tämän jutun ingressinä on mittava joukko hyviä hakusanoja aiheeseen.

Alan Bitit

Jukan sivu
Ydinvoima. Net
Energia:Fi
Greenpeace
Kestävä kehitys
Vihreän sähkön edistämiskampanja
Peruspaketti ilmastonmuutoksesta
Sähkön ja lämmön tuotanto
TVO – Suomen energianatuotanto
KTM – Ydinvoima
Links to this post:

Luo linkki<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

  • Counter Stats
    car leasing
    car leasing Counter