Plokkaa on Alan Bitin yksityinen harrastus ja päänsärky


tiistaina, lokakuuta 14


 

Avainsanalla tiedon valtakuntaan

Jos et löydä etsimääsi asiaa sivun yläosasta, vieritä sivua alaspäin kunnes löydät etsimäsi kohdan. Tai käytä selaimen omaa Muokkaa/Etsi toimintoa kirjoittamalla estimäsi sana hakukenttään. Jos et vieläkään löydä, tutki arkistoa.
Valitse sanalistasta haluamasi sanat ja siirtää ne leikepöydälle ctrl+c ja sieltä Suomi24 hakukenttään komennolla ctrl+v. Jos haluat hakea lisää, palaa takaisin Plokkaa sivulle.

Sanat: avainsanat hakusanat sanalistat sanahaku keywords software luonnolliseen kieleen liittyvät

Avainsanahakujen opettelu on avain tiedon valtakuntaan. Tässä käsitellään avainsanoja hakukoneissa tapahtuvan haun osalta. Vaikka kysymyksessä olisi pienikin haku, kannattaa, vaikka vain harjoituksen vuoksi, tehdä itselleen pieni lista, jossa on eriteltynä erikseen hakukohteeseen liittyvät hakusanat ja vielä erikseen luonnolliseen kieleen liittyvät hakusanat.
Internetissä on mainio suomenkielinen sivu, josta ilmenee miten haku tulisi etukäteen suunnitella paperilla. Sivuston nimi on tapatiedon lähteitä verkossa. Sivulle pääset tästä:
Tapatiedon lähteitä

Keywords-sivu ja ohjelma
Tulen varmasti lukemattomia kertoja palaamaan näissä lyhykäisissä jutuissa avainsanoihin ja sanahakuihin. Jos haet paljon tietoa englanninkielellä sinun kannattaa ottaa käyttöön kaksi työkalua. Ensimmäinen on sivusto nimeltä 100keywords.com
100Keywords

Kysymyksessä on ns. Keyword Research Tool Tämä “työkalu� antaa tarkan tiedon hakusanoista, joilla ihmiset ovat hakeneet tietoa edellisen kuukauden aikana ja kuinka monta kertaa ko. sana on naputeltu hakukenttään. Voit etsia useita sanoja yhtä aikaa.
Tämä ei ole sivun varsinainen anti, vaan varsinainen anti tulee kun klikkaat listalle sijoittunutta sanaa. Eteesi aukeaa sivu, mistä näen millä kombinbaatioilla jotain tiettyä asiaa on etsitty. Näin pystyt tarkentamaan hakusi entistä täsmällisemmin.
Esimerkiksi sana halme antaa tulokseksi että sanaa haettiin heinäkuussa 439 kertaa ja sanaa katja halme 74 kertaa.
Parhaiten sanahaku toimii englanninkielisillä sanoilla, erityisesti ns. aikuisviihteen avainsanoilla. Mutta tämä johtuu vain siitä että näillä sanoilla tehdään eniten hakuja.

Ohjlema
Voit tukia avainsanoja myös tätä varten tehdyllä ilmaisella ohjelmalla. Good Keywords on pieni ja kevyt ohjelma, jokaa tutkia annettuja avainsanoja Overture, Overture UK, Lycos ja Teoma hakukoneissa. Voit myös tutkia sivusi linkkien rankkausta.
Good Keywords mahdollistaa hakutuloksen yksinkertaisen listauksen. Voit esimerkiksi siirtää hakutuloksen leikepöydälle ja sieltä edelleen wordiin lähempää tutkimista varten. Tämä on erittäin käytännöllinen tapa esimerkiksi opiskelijalle tai toimittajalle joka tarvitsee tavallista arkitietoa syvällisempää tietoa.
Ohjelman voit ladata tästä:

Alan Bitit

P.S Jos Sinulla on tiedossasi linkkejä tästä aiheesta, lisää ne TÄSTÄ:
Links to this post:

Luo linkki<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

  • Counter Stats
    car leasing
    car leasing Counter