Plokkaa on Alan Bitin yksityinen harrastus ja päänsärky


torstaina, lokakuuta 2


 

Oppikirjat ja koulukirjat kiertoon

Jos et löydä etsimääsi asiaa sivun yläosasta, vieritä sivua alaspäin kunnes löydät etsdimäsi. Jos et vieläkään löydä, tutki arkistoa.
Voit valita sanalistasta haluamasi sanat ja siirtää ne leikepöydälle ctrl+c ja sieltä Suomi24 hakukenttään komennolla ctrl+v. Jos haluat hakea lisää, palaa takaisin Plokkaa sivulle.

Sanat: myy käytetty käytetyt oppikirja oppikirjat verkkokauppa lukio kirja kirjat koulukirjat koulu kirjakauppa oppilaitos kiertoon

Oppikirjan myyminen sitä tarvitsevalle on järkevää ja luontoa säästävää toimintaa. Useissa oppilaitoksissa onkin vielä kelpaavien kirjojen myyminen organisoitu koulun tai oppilasyhdistyksen toimesta. Ei siis mikään ihme että vanhojen oppikirjojen myynti on tullut myös nettiin.
Netissä toimii ainakin kaksi vanhojen koulukirjojen myyntiin erikoistunutta nettikauppaa. Molemmat ovat profiloituneet hiukan eri tavalla.
Nettikaupoista Oppis on selkeämmin nettikauppa. Kaupoista toinen – Jamera – toimii aktiivisesti myös kenttäolosuhteissa – kouluissa.

Oppis
Oppis palvelu on ollut olemassa viisi vuotta.
-Et joudu maksamaan mitään toimittaessasi kirjoja myyntiin. Veloitamme välityspalkkion vasta myydyistä kirjoista. Koska kysyntä ylittää koko ajan tarjonnan, voimme lähes luvata, että kaikki vielä käytössä olevat kirjat tekevät kauppansa, hehkutetaan Oppiksen sivulla.

-Voit toimittaa kirjasi Oppikseen myytäväksi tai tilata tarvitsemasi kirjat sivuillamme olevien ohjeiden mukaisesti tai asioida suoraan toimipaikoissamme, todetaan Oppiksen nettisivuilla. Toimipaikkoja on Tampereella ja Turussa.

Rekisteröitymisen jälkeen asiakas saa oman asiakasnumeron, käyttäjätunnuksen ja salasanan.
Näiden avulla voi seurata omien kirjojesi myyntitapahtumia. Kirjojen lähettämisen jälkeen Oppis lupaa ottaa yhteyttä 2-3 kolmen päivän aikana sähköpostilla tai puhelimitse. Oppis lupaa myydä kirjat 30-50%:lla uuden vastaavan myyntihinnasta.

Oppis

Jamera
Toinen kotimaisista vanhojen koulukirjojen myyntiin erikoistuneesta palvelusta – Jamera – korostaa toimivansa kouluissa. Kaupankäynti tapahtuu lukioiden tiloissa.

-Jamera on ensimmäinen kirjakauppa, joka ottaa käytetyt kirjat vastaan ja maksaa niistä käteisellä. Ensisijaisesti käytetyt kirjat myydään takaisin lukiolaisille, hyväkuntoiset vanhentuneet viedään hyväntekeväisyyteen Karjalaan ja muut paperinkeräykseen, todetaan yrityksen nettisivuilla.

Jameralla on tällä hetkellä toimintaa Uudellamaalla, Turun ja Tampereen seuduilla sekä Porissa, Lahdessa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Vaasassa ja Oulussa. Jamera toimii tiiviissä yhteistyössä lukioiden oppilaskuntien kanssa. Tekemällä yhteistyösopimuksen Jameran kanssa oppilaskunta saa palkkiota, jolla se voi järjestää koululla tapahtumia, myöntää stipendejä tms. Jamera Networksin pääkonttori on Espoossa.
Jameran listalla on noin 600 oppikirjaa. Yritys myy kirjoja sekä uusina että käytettyinä. Käytetyissä kuntoluokkia on kaksi: sinisellä tarralla merkityt ovat erinomaisessa kunnossa ja vihreä tarra taas paljastaa hyvän laadun ja sitäkin edullisemman hinnan. Siniset kirjat saa vähintään 33% uusia halvemmalla. Mikäli kirja on vihreä, työkirja, tai poistuvaa sarjaa, hinta on vielä alhaisempi.

-Kirjat kannattaa tuoda myytäväksi mahdollisimman nopeasti sen jälkeen kun tarve käyttää niitä on päättynyt. Kirjoista maksetaan kysynnän ja tarjonnan mukaan, joten voit saada monesta kirjasta jopa tuplahinnan esimerkiksi ennen yo-kirjoituksia verrattuna siihen, että odottaisit kesään, korostetaan Jameran sivulla.

Jamera

Alan Bitit
Links to this post:

Luo linkki<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

  • Counter Stats
    car leasing
    car leasing Counter