Plokkaa on Alan Bitin yksityinen harrastus ja päänsärky


lauantaina, lokakuuta 4


 

Ota kantaa, vaikuta, kerro, painosta, kysy valtionhallinnosta

Jos et löydä etsimääsi asiaa sivun yläosasta, vieritä sivua alaspäin kunnes löydät etsimäsi kohdan. Tai käytä selaimen omaa Muokkaa/Etsi toimintoa kirjoittamalla estimäsi sana hakukenttään. Jos et vieläkään löydä, tutki arkistoa.
Valitse sanalistasta haluamasi sanat ja siirtää ne leikepöydälle ctrl+c ja sieltä Suomi24 hakukenttään komennolla ctrl+v. Jos haluat hakea lisää, palaa takaisin Plokkaa sivulle.

Sanoja: ota kantaa vaikuta keskustele valtionhallintoon valtionhallinto sähköinen keskustelufoorumi lainsäädäntö lainsäädäntöön hallinnonuudistus hallinnonuudistuksiin kehittämishankkeet uudistukset veropilitiikka eu nato hanke valmistelutyö kansalaisfoorumi

Missä tahansa kaksi tai useampi suomalainen kohtaavat, siellä ennenpitkään arvostellaan hallituksen veropolitiikkaa, aluepolitiikkaa, hallinnonuudistusta, eu-politiikkaa – mitä erilaisempia asioita. Suomalainen on kärkäs sanomaan mielipiteensä kaverilleen saunan lauteilla, kadulla, torikahvilassa.
Mutta jos mielipiteensä pitää esittää julkisesti, vaikkakin nimimerkin suojissa, vaikenee suomalainen tuppisuu molemmilla kielillään. Suomi ei ole vielä pitkään aikaan keskusteleva kansalaisyhteiskunta vaikka keskustelulle tarjottaisiin mahdollisuus. Yksi tällainen mahdollisuus on vuonna valtionhallinnon sähköinen kansalaisfoorumi

Ota kanataa suomalainen
Otakantaa.fi on vuonna 2000 avattu valtionhallinnon sähköinen kansalaisfoorumi, jolla kansalaiset voivat kommentoida hallinnossa käynnistyviä tai käynnissä olevia hankkeita, lainsäädäntöuudistuksia jne.
Foorumin päämääränä on saada hallinnon hanke- ja valmistelutyöhön kansalaisten suoria näkemyksiä, asiantuntemusta ja mielipiteitä, ja luoda samalla uusia mahdollisuuksia kansalaisten ja virkamiesten vuoropuhelulle. Tästä syystä hankkeet otetaan Otakantaa-keskusteluun niiden alku- tai valmisteluvaiheessa.
Kommentteja voi lähettää nimellä tai nimimerkillä – valinta on täysin keskustelijan. (Virkamiehet osallistuvat nimellään.)

Voit ampua puskastaKommenttien lähettäjien yhteystiedot eivät näy foorumin toimitukselle. Otakantaa-foorumin periaatteena on tarjota kansalaiselle mahdollisuus esittää näkemyksensä täysin anonyymisti niin halutessaan.
Keskustelujen kieltä ei ole määrätty ennalta, vaan kommentteja voi lähettää periaatteessa millä kielellä tahansa.
Otakantaa.fi järjestää aika ajoin kansalaisille myös avoimia online-keskusteluja eli chatteja suomalaisten päättäjien kanssa. Online-keskusteluilla on ennalta ilmoitettu teema, kuten tavallisillakin otakantaa-keskusteluilla.

Evästeet
Sivuston käyttäjistä ei kerätä henkilötietoja. Evästeitä käytetään ainoastaan selaajan kielivalinnan ja tekstin suurennus- tai pienennystilan tallentamiseen. Foorumin kehittämistä varten käytöstä tilastoidaan vierailijoiden määrä, sivupyyntöjen määrä sekä käytetyt selaimet ja niiden versiot.

Keskustelu ei kiinnosta
Maailmassa on lukuisia maita, joissa julkinen keskustelu tukahdutetaan ennen kuin se on päässyt kunnolla edes alkuun. Intian hallitus yrittää parhaillaan estää kansalaisiltaan pääsyn Yahoo Groups palveluun vain sen vuoksi että yksi oppositioryhmä on arvostellut hallitusta netissä.
Iranissa hallitus sensuroi Yhdysvaltojen verkossa tapahtuvia propagandalähetyksiä. Vastaiskuna Yhdysv allat on päättänyt rahoittaa anonyymipalvelu Anonymizeriä, jotta iranilaiset voisivat ohittää hallituksensa suunnitelma.
Se että Yhdysvallat tukee Anonymizer.com palv elua, tarkoittaa tietysti myös sitä eetä Yhdysvallilla on pääse Anonymizerin kautta kulkevaan dataan.
On myös maita, joissa kaikenlainen julkinen keskustelu on vaiennettu. Tätä taustaa vasten tuntuu kummalliselta että valtionhallinnon keskustelufoorumilla oli 2.10.2003 vain kaksi (2) mielipidettä kun samaan aikaan isommat ja pienemmät mediat sauhuavat EU:sta ja NATOSTA.
Kysyin foormista myös neuvotteleva virkamies Katju Holkearilta ja sain seuraavan vastauksen:

�Hei,
Olemme käynnistäneet uudistetun version nyt 24.9 ja sen markkinointi on vasta alkamassa. Halusimme käynnistää uuden sivuston ensin ja sitten vasta ryhtyä laajemmin sitä markkinoimaan. Tässä siis ihan lyhyesti syy. Otakantaa -foorumilla on tässä uudessa versiossaan myös kokopäivätoiminen päätoimittaja marko.latvanen@vm.fi
t. Katju Holkeri“


Hyvä näin. Tämä tilanne ei kuitenkaan poista käsitystäni siitä, että suomalainen on tuppisuu kun pitäisi ajaa omia asioitaan julkisesti. Kun foorumi kerran uudistetaan, niin eikö olisi kannattanut tuoda vanha keskustelu myös uuteen foorumiin?
Nyt foorumista välittyy sellainen kuva, että mitään keskustelua ei lähes kolmen vuoden aikana ole ollut.

Otakanataa

Editoi
Alan Bitit
Links to this post:

Luo linkki<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

  • Counter Stats
    car leasing
    car leasing Counter