Plokkaa on Alan Bitin yksityinen harrastus ja päänsärky


perjantaina, lokakuuta 17


 

Viinaa, lisää viinaa

Jos et löydä etsimääsi asiaa sivun yläosasta, vieritä sivua alaspäin kunnes löydät etsimäsi kohdan. Tai käytä selaimen omaa Muokkaa/Etsi toimintoa kirjoittamalla estimäsi sana hakukenttään. Jos et vieläkään löydä, tutki arkistoa.
Valitse sanalistasta haluamasi sanat ja siirtää ne leikepöydälle ctrl+c ja sieltä Suomi24 hakukenttään komennolla ctrl+v. Jos haluat hakea lisää, palaa takaisin Plokkaa sivulle.

Sanat:
Koskenkorvan lempinimet Apinajuoma Hollolan plöö Koffu Korvalääke Korvatipat Koskenkorva Kosaani Kosamiini Kosamiitti Kosanderi Kosenovitch Koshnitsha Kosikka Koskematon korvalääke Kosken Jorma Kosken korvalääke Koskenkuohu Koskenlaskija Koskikalja Koskinen Koskis Koskisen korvatipat Koskisen korvavesi Koskisen kovalääke Koskisen kurlausvesi Kosmonautti Koso Kosovo Kosperiini Kossu Kosu Kosukka Kosumentti Kova-Koskinen Kuiva valkoviini Latoviina Valkoviski viinasanoja bisse siideri tenttu, myssy notkut paukut huikat brenkku

Ensimmäisen kerran tutustuin alkoholiin n. 14 vuotiaana. Perheelläni oli kesämökki vaasanseudun ruotsinkieliseesä rannikkopitäjässä. Kulmakunnan miehillä on tapana viedä aikaisin keväällä lampaat lähisaarille ja taas syksyllä noutaa ne takaisin.
Varsinkin tuo syksyinen takaisin nouto oli pitkälle kuuluva ja värikäs tapahtuma. Traditioon kuului että lampaantuojat olivat sikahumalassa. Toinen osa perinnettä oli tietysti se että loppukesän lammasantia katselemassa olleet kyläläiset keittelivät samalla pontikkaa, paikkakunnan kielellä mushaa tai mussaa.
Tuota ainetta pääsin sitten rannassa maistelemaan kun tuttu kalastaja tarjosi sitä suoraan pullon suusta. Nuori ja kokematon kun olin niin seurauksena oli sekä humaltuminen, pahoinvointi että krapula.

Pitää olla ponua
Pontikan keittäminen tuskin loppuu halvan tuontiviinan myötä. Keittämisestä on tullut monelle harrastus, jota ylläpidetään sen itsensä vuoksi, ei taloudellisista syistä. Sitä paitsi hyvien ja toimivien laitteiden hankkiminen on melko kallis investointi ellei sitten halua olla fundamentalisti ja keittää ponunsa maitotonkassa. Harva haluaa.
Isojen Poikien Keittokirja sivuilla on mainioita ohjeita pontikan valmistamiseen sekä aiheeseen liittyviä vihjeitä ja vinkkejä sekä kulttuurihistoriaa. Erityisen mielenkiintoinen on pontikan maustamisesta kertova artikkeli. Se on aitoa ja ihmisläheistä kulttuurihistoriaa parhaimmillaan. Maniot pontikanteko-ohjeet ja perinnetietoa saat täältä:
Isojen Poikien Keitttokirja

Miten on?
Hallitus aikoo alentaa alkoholiveroa ensi maaliskuussa noin 33 prosenttia. Alkoholin vähittäismyyntihintoja veroale laskee noin viidenneksen. Tämän tosiasian pohjalta on Suomessa syntynyt raivokas keskustelu alkoholista.
Tässä topicissa asiaa tarkastellaan lähinnä nettilinkkien kannalta. Painopiste on ns. kevyemmänsorttisissa linkeissä.

Kossun Kippaajat
Kossun Kippaajat ry on yhdistys, jonka tehtävänä on vaalia Koskenkorva Viinaan liittyviä perinteitä sekä tottakai myös juoda sitä, sehän jos mikä on perinteiden vaalimista. Lisäksi yhdistys järjestää erilaisia tapahtumia ja bileitä jäsenistöllemme jotka useimmiten ovat avoimia myös ei-jäsenille. Kossun Kippaajat on siis yksinkertaisesti sanottuna vapaamuotoinen vapaa-ajan yhdistys.
Kossun Kippaajat


Suomen Olutseura
Suomen Olutseura r.y. on suomalaista olutkulttuuria edistävä ja oluenjuojien etuja ajava valtakunnallinen järjestö, jonka jäsenmäärä on tällä hetkellä noin puolitoista tuhatta. Toimintamuodot ovat vapaasti paikallisten seurojemme päätettävissä.
Olutseura


Sibelius ja nautinta-aineet
Jean Sibelius nautti niin alkoholista kuin tupakastakin tavalla, jota ei aina voinut pitää terveellisenä. Mukana oli myös runollisia ja psykologisia aspekteja: sikarintuoksu oli Sibeliuksen harvoja muistikuvia vuonna 1868 kuolleesta isästä.
Sibelius

Janne Virtasen kolumni
Humalaiset, juopot ja viina
Lauluja viinasta ja krapulabarometri
Epen viina ja rälläyssivut
Viina vastaan pimpsaloora
Sauna, viina ja terva
Linkkejä
Olutlinkkejä
Viron viinakauppa
Työnteon kannustavuus ja viina
Juntit ja viina
Salakuljetus kieletolain aikana
Artikkeleita kieltolaista (1919-1932).
Viina Venäjää viettelee
Viina ja yrtit kansanperinteessä
Puheenvuoroja
Sinulla on toivoa
Johdatus alkoholismin filosofiaan


Alan Bitit
P.S Jos Sinulla on tiedossasi linkkejä tästä aiheesta, lisää ne TÄSTÄ:
Links to this post:

Luo linkki<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

  • Counter Stats
    car leasing
    car leasing Counter