Plokkaa on Alan Bitin yksityinen harrastus ja päänsärky


keskiviikkona, lokakuuta 1


 

Webbimestarin työkalupakki

Jos et löydä etsimääsi asiaa sivun yläosasta, vieritä sivua alaspäin kunnes löydät etsdimäsi. Jos et vieläkään löydä, tutki arkistoa.
Voit valita sanalistasta haluamasi sanat ja siirtää ne leikepöydälle ctrl+c ja sieltä Suomi24 hakukenttään komennolla ctrl+v. Jos haluat hakea lisää, palaa takaisin Plokkaa sivulle.

Sanat: ilmaiset ilmaisia lataa java skriptit javaskriptejä apletti apletit html-koodi koodi koodit tag tagit väri dhtml-skripti webmaster tools progress bar component indicator javaboutique.com applet archive tutorial introduction basics learn online free freeware download information slider slideshow slide show scroll scroller ticker menu menus tree navigation snapshot multimedia, fireworks audio au video graphics real multi media multi-media jars boutique gamelan freewarejava cool brain cube script code javascript html dhtml css frame programming frontpage frontpage98 netobjects dreamweaver hotdog hotmetalpro visualbasic web webmaster master design website site developer development resource author authoring tools freeware shareware information slider slideshow, slide show scroll scroller ticker news menu menus tree audio video graphics script code source frame desktop application program programming web webmaster master design website site developer development resource author authoring tools link links library resource archaive tips tricks hints how how-to

Perheemme 14-vuotias neiti on viime päivät värkännyt itselleen omaa kotisivua Yahoon ilmaisella Site Builderilla Softa on erittäin käyttäjäystävällinen ja sen ottaa nopeasti käyttöönsä. Sitebuilderiin on rakennettu valmiiksi 200 templattia, joita on helppo muokata. Ainoa, ja joidenkin mielestä suuri puute on, että Sitebuilderin käyttöönotto edellyttää kirjautumista Yahoon palveluihin. Ensikertalaiselle ja nuorelle henkilölle ja sellaiselle, joka haluaa kokeilla oman kotisivun tekemistä, softa on enemmän kuin paikallaan.
Sitebuilder mahdollistaa myös yksinkertaisten html- ja javascriptkoodien tuomisen omalle sivulle. Näin satunnainenkin käyttäjä saa sivuilleen kävijälaskurin, vieraskirjan, äänestysmahdollisuuden, linkkien lisäämismahdollisuuden jne. Vakavampaan työhön tarvitaan kuitenkin oikea editori, mieluimmin tietysti ilmainen.

Webbimestarin erikoiset
Ammattilainen selviää omilla työkaluillaan useimmista eteen tulevista tarpeista, vaikka joskus nopein tie on hakea valmista. Ei ole mitään järkeä keksiä pyörää aina uudelleen ja uudelleen. Joskus saattaa pieni yksinkertainen apuohjelma tehdä asian näppärämmin kuin suureen kotisivueditoriin pultattu lisätoiminto.
Kun haetaan ilmaista tavaraa netistä kannattaa muistaa sanat ilmainen ilmaisia sekä lataa ja vastaavasti englannin kielellä sana free. Lisäämällä englanninkieliseen hakuun sana download saadaan monta turhaa osumaa pois. Esimerkiksi hakusanat free java applet download on hyvä alku aplettien hakemiseen.
Parhaat sivuista toimivat valitse ja pudota periaatteella. Hyviä suomenkielisiä sivuja kotisivunikkarin työkalujen ja scriptien löytämiseksi ovat mm. seuraavat:

Näillä pääset alkuun
Webbimestaari.Com
JavaMaster
Webbitauhkaa
Scriptejä
Javascriptejä

Lisääresursseja
Gamelan
Java Applet Anfy Team
Java Boutique
Rollover applets
BrainCode (hyvä)
HotScripts
CodeBrain
MicroTicker

Monta tapaa hakea
Ilmaisia applettja ja scriptejä sekä ohjelmia voi hakea lukuisilla eri tavoilla. Monet kokeneemmat nettisurffarit hakevat suoraan. Jos esimerkiksi haluaa sivuilleen dhtml menun, on oikea hakutapa hakea sanoillla free dhtml menu. Lisäämällä hakuun sana builder tai editor saadaan lista softasta jolla menu voidaan rakentaa. Jos lisäät hakuun sanan generator pääset sivulle, jolla voit rakentaa menusi online-tilassa. Haku on tällöin muotoa free dhtml menu generator. Voi myös lisätä hakuun sanan online.

Dynamic Drive
FlashComponents
SiteNavigationNet
Dhtml Menu Generator
DHTMK Generator II

Lisää sivuillesi interaktiivisuutta
Hyvin nopea keino löytää vaikkapa kotisivulaskutreita tai vieraskirjoja on kirjoittaa hakukenttään asia mitä haetaan muotoon add free counter

AddFree Stats
HTML Counter
AddMe

HTML hyvää
Jos tunnet html kieltä ja olet unohtanut vaikkapa kuvatagin, on haku lasten leikkiä. Kirjoitat vain html img tag ja saat tutkittavaksi pitkän listan sivuista, joilla kerrotaan kuvatagien käytöstä. Hakusanalla html help tai html opas (monta saittia) saat vastaavasti käyttöösi kaikkien tagien merkitykset. Liittämällä html sanaan color code – saat hakulistauksen sivuista, joilla on värikoodeja.
Jos olet kiinnostunut html erikoisuuksista trikeista ja näyttävistä tempuista, joita niitäkin voi tehdä html:llä, kirjoitat hakukenttään html tricks.tips tai hints.

WDG
HTML Goodies
HTML opas

Tips and tricks
BigNoseBrid
Tricks and tips
HtmlTricks.com

Taustoja ja musiikkia
Useimmissa tapauksissa oikea osoite löytyy hakutuloksen kärjestä. Jos haet taustoja html-sivullesi lisää hakuun sanan backgounds tai textures , jos haet ääniä – lisäät sanat wave, sound, soundclip tai jos haet animaatiota – lisäät sanat gif animation. Kuvaa hakiessasi vastaavat sanat ovat clips clip art, image, images pictur pictures pics jne. Sivusi html-koodin voit tarkistaa validator online palveluissa

Heikki Luhtalas backgrounds Paradise
Textiures Archive
Add sounds
Wav archive
Wav Central
Daily Wav
Animaation Factory
Jommin linkit sivulta löydät monipuolisia linkkejä kotisivun tekoon
Toinen erinomainen linkkisivu on J. Rajalan linkitI
lmaista webtavataa
Validator
Monipuolinen kokoelma WWW työkaluja

Summary
Webmasterin työkalupakkiin mahtuu toki paljon muutakin. Parhaiten pääset juonenpäästä kiinni tutkimalla erilaisia linkkisivuja. Muista käyttää haussasi viljalti liks(s) sanaa. Tämän sivun yläosassa on sanalista, joka sisältää keskeisen webmastersanaston. Tutki sitä tarkasti ja tee erilaisia sanayhdistelmia. Voit siirtää ne suoraan Suomi24 hakukenttään ja palata takaisin Plokkaa sivulle.
Jos olet löytänyt erinomaisen linkkisivun niin jätäthän linkin minulle. Julkaisen sen muidenkin iloksi. Linkin voit jättää klikkaamalla Links painiketta sidebarin loppupuolella.

Alan Bitit
Links to this post:

Luo linkki<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

  • Counter Stats
    car leasing
    car leasing Counter