Plokkaa on Alan Bitin yksityinen harrastus ja päänsärky


keskiviikkona, marraskuuta 19


 

Kylähulluja ja salaviisaita

Jos et löydä etsimääsi asiaa sivun yläosasta, vieritä sivua alaspäin kunnes löydät etsimäsi kohdan. Jos et vieläkään löydä, tutki arkistoa. Tämän sivun materiaali on tekijänoikeuslain alaista.

Sanoja: kylähullu pelle peloton keksijä näkijä profeetta originelli kansanviisas poikkeava persoonallisuus hörhö erilaisuus kuriositeetit poikkeavuus sopeutumatttomuus sosiaalinen käyttäytyminen propellihattu pelle tervejärkisyys sovinnaisuus karnevalismi okkulttiset okkultismi salatieteelliset salatieteellinen salaseuraiset salaseurat hengentieteelliset ufouskovaiset ufo ufot ufotutkimus illuminaatit illuminati valaistuneet veljeskunta urantiakirja wiccat wicca satanistit satanismi uuspakanat uuspakanuus profetia profetiat ennustus ennustukset skepsis skeptinen henkiset kosmiset rajatiedolliset pahojen henkien poisajaminen spiritismin okkultismi uskontojen aiheuttamat ongelmat energiapuhdistustyö medio mediot
Käytä tätä sanageneraattoria löytääksesi oikeat hakusanat

oletko

oletko laulellut lapsille
omatekoisia värssyjä
oletko höpötellyt
vanhusten kanssa
niitä näitä
oletko antanut puutarhan
kasvaa villinä
oletko surrut sitä
miten vähän on klovneja
ja kylähulluja
tai sitä, kun äidit
sammuttavat lapsensa puhetulvan
ja tuike silmistä sammuu


Lue loppu täältä
Jouko Varonen
Varonen

Älä hullua yllytä

Minun lapsuudessani oli paljon kylähulluja. He olivat yleensä harmittomia ja ympäristön hyväntahtoisen pilkanteon kohteena. Varsinkin vanhempi väki muistelee heitä rakkaudella: oli Erkki, Lauri, Sulo ja monta muuta. Heidän kohtaamisensa pakotti miettimään asioita ja ehkä jopa muuttamaan asioiden tärkeysjärjestystä. Nyt nämä ihmiselämän koetinkivet on siivottu laitoksiin ja hiljennetty kemikaaleilla, vaan ei ehkä aivan kaikki.
Itse sana �kylähullu� on sekin muuttunut ajan saatossa. Nykykielessä kylähullu voi tarkoittaa myös innovatiivista ja persoonallista oman tien kulkijaa. He puuhailevat usein keksintöjen parissa. Kylähullu voi olla myös runoilija ja näkijä. Mutta rehellisyyden nimissä – hän voi olla myös hullu.

Suomalaiset rakastavat kylähullujaan, varsinkin kirjallisia sellaisia: Aapelin �Siunattu hulluus�, Maiju Lassilan �Liika viisas�, Simo Hämäläisen �Kätkäläinen�, Joel Lehtosen �Rakastunut rampa� ja monet Arto Paasilinnan ja Veikko Huovisen hahmot ovat naurattaneet suomalaisia vuosikymmenien ajan.
Hiukan vaikeampi pala ovat uskonnolliset ja ideologiset kylähullut sekä ufouskovaiset tyyppiä arkkinatsi Pekka Siitoin, ufolegenda Juhan af Grann tai Jumalan Valittu Leo Meller. Heidän sulattamisensa ei ole kovin helppoa, vaikka Jouko Varonen niin runossaan kehottaa. Niinpä en edes yritä.
Tässä esiin tuleva hulluus, oli se sitten kylä- tai muuta hulluutta, perustuu pelkästään kirjoittajan subjektiiviseen arvioon eräistä suomen kansalaisista ja ajan ilmiöistä.

Hulluuden juurille
Keskeinen osa dynaamista kylähulluutta on profetioiden laatiminen. Taikuri James Randi on kehittänyt kahdeksan periaatetta, joiden avulla voi tuottaa ihmisiin vetoavia ja pinnallisesti katsoen päteviltä näyttäviä ennustuksia.

1. Tee useita ennusteita, ja toivo, että jotkut niistä toteutuvat. Esittele ylpeänä onnistuneita. Älä mainitse epäonnistuneita.
2. Ole hyvin epämääräinen ja monitulkintainen. Tarkat ennusteet voivat osoittautua virheellisiksi, mutta �mahdolliset� voidaan aina tulkita uudelleen. Käytä seuraavanlaisia lieventäviä ilmaisuja niin usein kuin mahdollista: �Minusta tuntuu..�. �Näen kuvan…� �Voi olla, että…� �Ehkäpä…�
3. Käytä paljon symboliikkaa. Ole vertauskuvallinen käyttäen mielikuvia eläimistä, nimistä, nimikirjaimista. Ennustuksiin uskovat kykenevät sovittamaan niitä moniin asioihin.
4. Kata piilotetun ristiriitaisilla ennustuksillasi tapahtumat eri suuntiin,  ja valitse toteutunut tapahtuma oikeaksi sanomaksesi.
5. Anna kunnia menestyksestäsi Jumalalle. Epäonnistuessasi syytä itseäsi  hänen jumalaisen sanomansa virheellisestä tulkinnasta. Tällä tavalla kriitikkojen täytyy hyökätä Jumalan kimppuun.
6. Vaikka kuinka usein olet väärässä, jatka ennustuksiasi. Kykyihisi uskovat  eivät huomaa virheitäsi ja jatkavat sanojesi seuraamista.
7. Ennusta katastrofeja; ne ovat paljon helpommin muistettavissa ja todella  paljon suositumpia.
8. Kun teeskentelet ennustavasi �tulevia tapahtumia� tapahtumien jälkeen,  ole aina hieman väärässä yksityiskohdissa; liian hyvä ennustus on epäilyttävä.

Skepsis

Profetiat ja ennustukset

Hakusanalla profetia Eniro.fi hakukone löytää suomenkielellä 386 osumaa. Muuttamalla sana monikkomuotoon osumien määrä laskee 308:aan ja laatu muuttuu. Sana ennustus antaa suomeksi 1550 osumaa.
Valtaosa ennustuksista ja profetioista ovat uskonnollisia. Niitä sävyttää apokalyptiset näyt tuhosta ja rangaistuksesta. Profetioiden keskiössä on aina profetioiden laatija, joka on saanut näkynsä joko unessa tai suoraan Herralta. Profetioiden kieli on lähes aina värikästä ja profetiat ovat intensiivisesti kirjoitettuja, parhaimmillaan hyvää työväenopistojen harrastajaryhmien tasoa. Profetiat voivat olla joko yksityisen ihmisen huuruisia näkyjä tai sitten pienen fundamentalistiryhmän yhteisiä houreita.
Myös monet muut kuin kristinuskoon pohjaavat ryhmät tai yksityiset ovat äityneet ennustamaan tulevaisuutta. Oman ryhmänsä muodostavat Nostradamukset tulkitsijat ja pieni vähemmistö, joka ennustaa tulevaisuutta erilaisista merkeistä.
Horoskooppeihin uskovat muodostavat internetiussä oman sakean alakasvustonsa. Suuri osa horoskooppisivuista on nykyään kaupallisia. Tässä muutamia esimerkkejä eri lajityypeistä. Lisää voit etsiä artikkelin yläosassa olevilla hakusanoilla.

Profetia Nyt
Ihmiskunta on viime vuosisadan puolivälistä lähtien ollut ensimmäistä kertaa maailman historiassa sen kaltaisessa tilanteessa, että todennäköisyys Raamatun profetioiden täyttymiselle on tullut mahdolliseksi. (Lainaus sivulta)
Profetia Nyt

Profetia Suomen kansalle
Tukholman profetiaa leviää edelleen monisteena varsinkin syystä, että siinä kerrotaan Olavi Syvännön tuoneen sen Suomeen. Tämä internetkirjoitus on monisteena kulkevaa parempi kertoen sen ennustaman jatkonkin. Tärkein tarkennukseni Tukholman profetiaan on ollut se, että Goog ei hyökkää kuin vasta "rauhan ylösottoineen" jälkeen. (Lainaus sivulta)
Profetia kansalle

Pyynön profetia
Pyynö on tavannut mystillisen profeetan. Profeetta selittää Pyynölle
kummia juttuja, kuten esimerkiksi pyykinpesuvinkkejä. ...
Pyynö

Israrael raamatun profetioiden valossa
Puhutaan joskus, ettei Raamattu ilmoita mitään nykypäivän Israelista sekä Lähi-Idän tapahtumista. Lue itse tästä joitakin Raamatun ilmoituksia. Osa profetioista on toteutunut, osa toteutuu parast'aikaa ja loput toteutuvat tulevaisuudessa. Jakeet on järjestetty aiheittain ilman kommentaareja. (Lainaus sivulta)
Israel

Ilmestyskirjan profetiat
Ilmestyskirja on aina ollut vaikeimmin tulkittavia Raamatun kirjoja. Siitä on kirjoitettu monia hyvin erilaisia selitysteoksia (3). Mikään Raamatun kirja ei ole ollut niin väärin ymmärretty kuin se. Lutherkin esitti, että olisi ollut parempi, kun koko Ilmestyskirja olisi jäänyt Uuden testamentin ulkopuolelle, koska sen sanoma on niin vaikeaselkoista. Sen sijaan juutalaiset antavat Ilmestyskirjalle suuren arvon ja heidän piirissään on jopa mainittu, että se kuuluisi paremminkin heille kuin kristityille. (Lainaus sivulta)
Ilmestyskirja
Last trumpet newsletter

Anyara afaorismeja
Ennusteet eivät aina osoittaudu profetioiksi - ainakin viisaimmat profeetat varmistuvat tapahtumista ensin. - Horace Walpole
Anyara-aforismeja

Nostradamus
Mutta mitä hyötyä on epämääräisistä ennustuksista, jotka paljastavat sisältönsä usein vasta jälkeenpäin ja joiden pätevyys voidaan tulkinnallisina aina kiistää? Esimerkiksi kuka muu kuin mielikuvitukseton sulosielu voisi nähdä edeltävässä runossa kammottavia helvetinkoneita? Paremminkin voisi sanoa Nostradamuksen visioineen nykyaikaisen uuden vuoden aaton pommeineen ja muine sikailuineen. (Lainaus sivulta)
Skepsis
Ennustukset kommentteineen

Horoskoopit
Eniro.fi löytää sanalla horoskoopit 432 osumaa. Linkit johtavat viihdehoroskooppeihin. Onko muita edes olemassa? Horoskoopin laatijoista suuri suosikkini on Seppo Tanhua, joka uskaltaa käydä niin Osama bin Ladenin kuin Janina Frostellin tähtimerkkien kimppuun. Tanhua on myös ainoana ihmisenä maailmassa ratkaissut, mikä oli syy Myyrmannin räjähdykseen, joten aloitetaan siitä:

Astrologiakeaskus
Petri Gerd
Räjähdyshetkellä Kuu oli Petrin alasolmulla ja Mars neliössä Saturnukseen yläsolmulla. Painetta on ollut melkoisesti ja kun Raimo Nikula vielä laski Myyrmannin progressiivisen kuun osuvan samaan pisteeseen tapahtumahetken kuun kanssa niin kylmät väreet hiipivät niskavilloihin. Kuka osaisi koskaan selittää, miten ja miksi Myyrmanni liittyy niin voimakkaasti tähän traagiseen tapahtumaan? Asiasta saattavat tietää jotain ne, jotka ovat olleet paikalla Petrin toimiessa harjoittelijana/kesätyöläisenä, mutta eivät välttämättä hekään. (Lainaus sivulta)

Osama bin Laden
Osama Bin Ladenista tuleekin onnekas Vaaka Jupiterin tehdessä yhtymää Auringolle ja Marsille. Lisäksi Uranus, Aurinko, Saturnus ja Kuu/Chiron tekevät näyttävän sekstiiliketjun ja puolikkaan Daavidin tähdestä, joka kieltämättä tukee esille tulleita tietoja tämän miehen kyvykkyydestä sekä rakennusalalla että kanssakäymisessä aivan vieraiden ihmisten kanssa. Kartalta löytyy diplomatiaa ja oivalluskykyä sekä liiketaloudellista lahjakkuutta, mutta mitään selviä merkkejä "pahasta ja ilkeästä" terroristista ei ole löydettävissä. (Lainaus sivulta)

Janina Frostell
Janinan kartalla on voimakas Skorpionipainotus. Aurinko, Nouseva merkki ja Merkurius Skorpionissa lataavat tähän nuoreen naiseen energiaa ja ehdottomuutta siinä määrin etteivät lehtien mässäilyt hänen rakkausseikkailuistaan tunnu lainkaan tekevän vaikutusta häneen itseensä. Vielä tällä perusteella Janinan leikillinen maininta siitä, etteivät miehet uskaltaisi lähestyä häntä, ei kuitenkaan olisi astrologisesti perusteltavissa. Mutta kun Janinan sisäistä naista ja arvomaailmaa kuvaava Venus vastaanottaa sulkeutuvan neliön Plutolta ja opposition Saturnukselta niin johan alkaa tuntua paljon uskottavammalta.
Horoskoopit
Henkinen astrologia
Kiinalainen astrologia
Astrologia - Skepsis

Pari sanaa kylähulluuden historiasta
Keskiaikainen maantie oli täynnä mitä erilaisempia kulkijoita: munkkeja, kerjäläisiä, varkaita, huoria, muusikoita, silmänkääntäjiä, kauppiaita, aatelisia, markkinoille kiiruhtavia talonpoikia, teinejä, kylähulluja ja muuta joutavaa väkeä. Kaikesta tästä on jäänyt kirjallisuuteen ja musiikkikirjallisuuteen vanhvoja näyttäjä. Mielenkiintoinen artikkeli aiheesta löytyy
Täältä


Marginaalin politiikka - Elina Mikkola ja Antti Tietäväinen
Vielä pitkälti tämän vuosisadan puolelle vallitsevasta säännöstöstä poikkeavat ilmiöt tai ihmiset, ns. anomaliat, jäivät paljolti rajojen ulkopuolelle. "Luonnolliseen" järjestykseen kuulumattomat kuten loiset, kerjäläiset, kylähullut, puliveivarit tai kulkukauppiaat olivat kyllä läsnä, mutta harva piti heitä uhkana saati sitten minään johon joku kykenisi samaistumaan. Tapana oli myös rajata alueita tai sallia tilanteita, joilla marginaalia oli sallittua esittää. Tällaisia olivat esimerkiksi markkinat ja sirkukset, joissa esiteltiin "ihmeitä ulkomailta" ja kummallisia ihmisiä, kuten Suomessa lappalaisia. Tarjottiin siis ihmiselle jotain arkipäivästä poikkeavaa hämmästeltäväksi. (Lainaus sivulta)
Marginaalia
Mielekäs – hyvänmielen äänenkannattaja
Kylähullut kertomuksissa (soliologipäivät)
Ilkka Malmberg pohtii suomalaisuuden olemusta
Kylähullujen kohtaamisia
Hengellinen kuukausilehti

Painovoimaa kumoamassa (ylioppilaslehti)
Tampereella asuu tutkija, josta ovat kiinnostuneet niin Salaiset kansiot, Wired-lehti kuin NASA. Kuka on Eugene Podkletnov…. Painovoiman kumoaminen olisi teknologialle samanlainen harppaus kuin sähkön keksiminen: sci-fi-elokuvien maanpinnalla liitelevät autot, pienellä energialla avaruuteen leijuvat ufot ja Paluu tulevaisuuteen
-leffan renkaattomat rullalaudat olisivat mahdollisia. (Lainaus sivulta)
Ylioppilaslehti>
Internetin hörhömittari

Kuka oikeastaan on kylähullu?
Kaikista vaikeimmin lähestyttävä laji ovat uskonnolliset ja ideologiset kylähullut. Kristityn kannalta kaikki muut ovat tietysti enemmän tai vähemmän hulluuden vallassa. Teosofiasta tien löytänyt ajattelee samalla tavalla. Uskonnot ja ideologiat elävät sovussa ja lyövät toisiaan korvalle internetissä. Nettiavaruudessa on tilaa kaikille.
Koska tämän kirjoittaja on ahdasmielinen ja ennakkoluuloinen ihminen, tyydyn esittelemään vain muutaman minun mielestäni höyrypäisen sivuston ja jätän niiden arvioimisen ja uusien löytämisen ilon Sinulle.

Terra Nova
Kun Porvoon lounaispuolella vanhassa kuusimetsässä ollutta taloani Impivaaraa
ympäröinyt vanha metsä avohakattiin kuumaisemaksi ykskaksi kesäkuulla 1996,
siihen aikaan alkoi tapahtua varsin omituisia asioita. Noilla kumpareilla, jotka muinoin olivat olleet saaria , oli ollut runsaasti ikivanhoja kulttipaikkoja ja hautoja. Talossa oli pidetty kalevalaista shamanismia, kristillistä meditaatiota ja zeniä tutkivia harjoituksia ja sinne oli kerätty kulttiesineitä ympäristöstä.. Jotka myöhemmin vietiin keski-eurooppaan, kun Porvoon hallinto hävitti paikan olemassaolon.

Mutta silloin alkoi tapahtua jotain kummallista, josta kertomisen takia minua yritettiin Suomessa väittää mielisairaaksi ja pakottaa syömään kemiallista myrkkyä, että tajuntani ei olisi liian laaja helsinkiläiseen nykytasoon verraten...
(Lainaus sivulta)
Terra Nova
Juhan af Grann

Häririkkö
Oisko susta siistii jos ihmiskunta häviäis
Maapallo tyhjenis, kukaan ei henkiin jäis
Faktuaalinen reaaliteetti on:
näin tulee käymään
Vain yksi mies voi meidän tuhon estää

J.A.G

Urantia-kirjasta sanottua:
"Yli 25 vuoden ajan olen etsinyt itäiset ja läntiset uskonnot ja filosofiat puhki, kunnes löysin Urantia-kirjan, joka tekee niistä kaikista synteesin."
Urantia org
Illuminati – secret rituals
Siionin viisaiden pöytäkirjat
Illuminati
The Meaning of life
Illuminati Conspiracy
Alistamisen muodot (illuminiitit)
Violetti liekki
Sydänmeditatio
EVL – kirkon mielipide
Salaliittoja
Ultra-lehti
Rajatiedon yhteistyö
ParaNet
Akashic Net
Harmooninen sopusointu
Suomen ufotutkijat
Ennustamisen alkeetPsyykkiset häiriöt
Terveen ihmiskäsityksen puolesta

Erilaiset okkulttiset, salatieteelliset, salaseuraiset, hengentieteelliset, ufouskovaiset, illuminaatit, urantiakirjaan uskovat, wiccat, satanistit, uuspakanat muodostavat lävitsekäymättömän ja värikkään floran netissä.
Oma laaja vaikeasti lähestyttävä kokonaisuus on myös erilaiset terapiat, jotka epäilemättä sivuavat myös nyt käsiteltyä aihetta. Aiheen laajuuden vuoksi käsittelen sitä omassa jutussaa.
Jos sinulla on ylimääräistä aikaa, kannattaa laatia itselleen linkkikokoelma. Parhaiten pääset alkuun suuntaamalla jo valmiiksi plokatuille sivuille. Liitä hakusanaan apusanaksi sana links tai resources. Hakua voi vielä parantaa lisäämässä hakuun sanat archaive, library tai collection.

Happy Computing
Alan BititP.S Jos Sinulla on tiedossasi linkkejä tästä aiheesta, lisää ne
TÄSTÄ:
Links to this post:

Luo linkki<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

  • Counter Stats
    car leasing
    car leasing Counter