Plokkaa on Alan Bitin yksityinen harrastus ja päänsärky


maanantaina, marraskuuta 3


 

Vaihtoehtoja ja vahtikoiria

Jos et löydä etsimääsi asiaa sivun yläosasta, vieritä sivua alaspäin kunnes löydät etsimäsi kohdan. Tai käytä selaimen omaa Muokkaa/Etsi toimintoa kirjoittamalla estimäsi sana hakukenttään. Jos et vieläkään löydä, tutki arkistoa.
Valitse sanalistasta haluamasi sanat ja siirtää ne leikepöydälle ctrl+c ja sieltä Suomi24 hakukenttään komennolla ctrl+v. Tämän sivun materiaali on tekijänoikeuslain alaista.

Sanoja: valta, politiikka, kansalaistoiminta, demokratia, ekologia, ekofilosofia, teknologia sosialismi anarkismi antropologia ekofilosofia penetti linkoja vaihtoehto vaihtoehtoviestintä media vaihtoehtomedia viestintä videojulkaisu kansalaistoiminta videot media-aktivismi maailman sivu kehitysmaa uutisia kotimaa ulkomaat war watch irqwar watch radio watch human rights watch homeland security police scanner hacker tools hacker spy tools clandestine radio watch alternative indie Anarchist News Service

eniro.com löytää hakusanalla vaihtoehto 45 100 suomenkielistä osumaa. Näitä ovat mm. vaihtoehto EU:lle, sosialistinen vaihtoehto, kristillinen vaihtoehto, luomuvaihtoehto ja vaihtoehto globalisaatiolle. Muita vaihtoehtoja ovat vaihtoehto kiintolevylle, pätkätyölle, opiskelulle ja niin edelleen. Tässä käsitellään lähinnä suomenkielisiä sivuja.

Alternative
Englanninkielinen sana alternative yksin tai yhdistettynä johonkin muuhun hakusanaan esimerkiksi sanaan media, antaa tulokseksi tuhansia osumia. Vaihtoehtoisia sivuja hakevan kannattaa pysähtyä hetkeksi miettimään mitä muita hakusanoja voi käyttää. Englanninkielisissä hauissa ensimmäiseksi tulee ehkä mieleen sana itsenäinen, intependet eli lyhyemmin indy. Pienellä miettimisellä voi sanojen joukkoon lisätä sanan watch.
Näitä ja apusanoja käyttämällä päästäänkin jo melko hyvään tulokseen. Sellaiset sanat kuin sosialismi, anarkismi, globalisaatio, antropologia ja ekofilosofia ovat kaikki erinomaisia hakusanoja. Kokeile sanayhdistelmiä alternative media, alternative news, indy media, indy news, watch media, watch news, ja watch jotakin…

Vaihtoehto linkit
Sellaiset hakusanat kuin vaihtoehto linkit, vaihtoehtoinen media, vaihtoehtoinen maailma… sisältää valtaisan joukon mitä erilaisempi sivuja. Laadukkaimmat ovat tunnettujen kansalaisjärjestöjen, tutkimuslaitosten ja yliopistojen sekä julkisen rahoituksen tuella toimivat toimijat. Näiden lisäksi netissä on runsaasti yksityisiä, melko varmasti myös tarkoituksellisesti hämäämään tarkoitettuja sivuja. Tässä muutamia poimintoja vaihtoehtosivuista.

Katalyytti
Katalyytti on oman ilmoituksensa mukaan �epäkaupallinen videoprojekti, joka tuo esille tuoreita, joskus yllättäviäkin näkökulmia maailman menoon.�

-Katalyytti nostaa kissan pöydälle ja kertoo niistäkin asioista, joista valtamedia vaikenee. Ruoho
njuuritason videoviestinnässä raha ei ratkaise näkökulmaa, eivätkä omistussuhteet sanele aihepiiriä.
-Videoprojekti tarjoaa kantaaottavan ja kriittisen näkemyksen kaikkia koskevista isoista ja pienistä asioista, kuten ympäristön tilasta, taloudesta ja yhteiskunnallisesta eriarvoisuudesta. Katalyytti leviää internetin sekä muutaman kerran vuodessa ilmestyvän videojulkaisun muodossa.
Katalyytin toimittajat ovat koonneet sivuille todella edustavan kokoelman vaihtoehtoisia, anarkistissävyisiä vaihtoehtolinkkejä. Sivusto on railakkaasti toimitettu ja mukaan on otettu vain laadukkaita linkkejä.

Katalyytti

Inter Press Service (IPS)
IPS:lle kirjoittavia toimittajia on yli sadassa maassa, ja toimiston
aineistoa tilaa yli 3 000 tiedotusvälinettä. IPS edistää kehitysmaiden
tiedonvälitystä myös järjestämällä toimittajakoulutusta.

IPS on kansalaisjärjestö, journalistien kansainvälinen yhdistys. IPS tekee
yhteistyötä muiden kansainvälisten ja kehitysmaiden kansalaisjärjestöjen
kanssa. Suomen IPS perustettiin 1985.

IPS

Maailman Sivu
Maailman Sivu ry on Suomen kehitysmaatoimittajien yhdistyksen toimittama. Sen tarkoitus on edistää kehitysmaita koskevaa journalismia. Yhdistys on perustettu vuonna 1993. Liittymällä sähköpostilistalle saa tietoja kehitysmaita ja kehitysmaajournalismia käsittelevistä tilaisuuksista ja seminaareista. Yhdistys etsii jatkuvasti kiinnostuneita kirjoittajia.

Maailman Sivulla on erinomaiset ohjeet kehitysmaatiedon hankkimiseksi. Ohjeet ovat yleistettävissä minkä tahansa tiedon hankintaan. Ehdoton paikka jokaiselle tiedonhausta kiinnostuneelle.
Kehitysmaatiedon lisäksi Maailman Sivu resurssien kautta pääsee käsiksi ympäristön tilaa koskeviin sivuihin.. Muita aiheita ovat mm. korruptio ja sananvapauden tila. Artikkelin aiheesta on laatinut toimittaja Juhani Artto.

Maailman Sivu

A-info
Monikielinen anarkistinen uutistoimisto. Sivuston kautta rekrytoitiin väkeä mm. kansainväliseksi uutiseksi nouseelle elänaktivistileirille Hollantiin syyskuussa. Sivuston suomenkielinen ohjelma on tiivistetty lauseiksi:

� Taistelemme vapaan yhteiskunnan puolesta levittämällä uutisia useilla kielillä ja laajasta aihe- valikoimasta, kuten kamp- pailuista työpaikoilla ja ympäristön puolesta, sekä taisteluista imperialismia, rasismia, seksismiä ja homofobiaa vastaan.�

A-infor kautta pääsee käsiksi isoon joukkoon anarkistissävyisiä listoja ja monipuoliseen postinjakelujärjestelmään. Sivuilla käydään vilkasta mielipiteidenvaihtoa anarkismista. A-infor on paikka tämänpäivän toisinajattelijalle.

A-infor

Anarkistinen kirjasto
Anarkistisen kirjaston tavoitteena on kehittaa verkkoon suomenkielinen
tietolahde anarkistisista yhteiskuntateorioista ja -liikkeista, niiden
historiasta, perusteista ja mahdollisuuksista kiinnostuneille.
Tarkoituksena on koota hajallaan olevaa ja usein vaikeasti loydettavaa
tietoa yhteen paikkaan, ja tarjota nain mahdollisimman hyvat lahtokohdat
anarkismiin tutustumiselle suomenkielella...

Anarkistinen kirjasto

Olli Tammilehdon toimittama linkkisivusto on alan klassikko:
Ollin linkit

Kapis
Sosialistianen vaihtoehto yrittää räpistellä omalla kapealla polullaan. Nähatäväksi jää pitkäänkö sivun ylläpitäjät jaksavat. Viimeisin päivitys oli tänään 14. heinäkuuta 2003.

Kapis

Rauhanpuolustajat
Rauhanpuolustajat pyrkii tarjoamaan vaihatoehdon, mutta vaarna on vajoaminen entistä selvemmin osaksi alakulttuurin varsin sakee ja kirvav aa kasvustoa.

Rauhanpuolustajat
Itsemurha
OneWord.Net - Yksi parhaista
Kaikkien alternative sivujen isoäiti
Paleastiinalainen vaihtoehto

IndyMedia sivustojen mielenkiintoisin sivusto lienee juuri nyt Independenti Palestine Center soitteesesa:
Palestine Center
IMC Sverige
Alternative Press Index
Alternative Music Links
Alternative Viewpoints on the Internet By Subject

Sanan alternative alle piiloutuu hyvin monenlaista materiaalia. Yhteiskunnallinen vaihtoehto on vain yksi monista. Vaihtoehtoisia sivuja tarjoavat niin new age kuin erilaiset ideologiat ja uskonnot kuin myös kaupalliset palvelut. Voit kokeilla näitä liittämällä sanan alternative yhteyteen esimerkiksi sanan joga, feng shui tai alternative health links jne…

Frank´s Alternative links.. new age ect..


Alan Bitit

P.S Jos Sinulla on tiedossasi linkkejä tästä aiheesta, lisää ne TÄSTÄ:
Links to this post:

Luo linkki<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

  • Counter Stats
    car leasing
    car leasing Counter