Plokkaa on Alan Bitin yksityinen harrastus ja päänsärky


torstaina, joulukuuta 11


 

Lusikantaivuttelu on kurssikamaa

Jos et löydä etsimääsi asiaa sivun yläosasta, vieritä sivua alaspäin kunnes löydät etsimäsi kohdan. Jos et vieläkään löydä, tutki arkistoa. Tämän sivun materiaali on tekijänoikeuslain alaista.

Sanat uri geller, lusikan taivutus, lusikantaivuttelu, spoonbender, spoonbenders, skeptic, skeptic dictionary, skeptic magazine, annotated bible skeptic, bible skeptic, global warming skeptic, skeptic society, ghost skeptic, skeptic ufo, astrology skeptic, ask skeptic, when death experience near skeptic, circle crop skeptic

Uri Geller esiintyi Suomen televisiossa, perjantaina 25.1.74.
�Edellisenä iltana hän kertoi itsestään lehdistön edustajille. Jo kolmivuotiaana hän oli huomannut pystyvänsä lukemaan äitinsä ajatuksia. Noin seitsenvuotiaana hänen metallintaivuttajan kykynsä tulivat ensi kerran esille, kun maittavaa sienikeittoa suuhun nostaessa hänen lusikkansa pesä äkillisesti lerpahti alas ja keitto valahti syliin.

Ensimmäisen kerran jälkeen ruokailuvälineet pettivät hänen käytössään joitakin kymmeniä kertoja vuodessa. Hän yritti pitkään piilotella kykyjään, mutta alkoi armeijapalveluksensa aikana esitellä niitä toveripiirilleen. Sitten hän laajensi piiriä ja esiintyi ympäri Israelia. Hänestä tuli rutinoitunut lavaesiintyjä. Vuonna 1975 ilmestyneessä kirjassaan hän kertoo, että hän managerinsa vaatimuksesta hyvin vastahakoisesti ryhtyi täydentämään lahjojaan myös erilaisilla huijaustempuilla.�

Lainaus on Olavi Kiviniemen kirjoittamasta nettiartikkelista �Uri Geller ja metallioppi�
Kiviniemi kuvaa geller-ilmiötä ja tekemiään kotimaisia kokeita viileästi ja asiantuntevasti. Viisaana kirjoittajana hän jättää monta asiaa auki ja pyytää ihmisiltä lisää tietoja sekä havaintoja ja myös kokemuksia. Artikkeli on päivätty 16.3. 1999.

Gellerin suomenvierailusta ja muista kotimaahan liittyvistä taivutteluista voi lukea
TÄÄLTÄ

Kriittisesti
Varsin kriittisesti geller-ilmiötä käsitellään Kasablogissa. Nettipäiväkirjan ylläpitäjä on sitä mieltä, että � Uri Geller ei kaikesta päätellen halunnut olla tunnettu etevänä taikurina vaan aitona ihmeidentekijänä. Nykyisin mies on ilmeisesti jonkinlainen ammattimainen julkkisten ystävä ja tilattava puhuja.�.
Kasan sivulla on myös linkkejä, jotka korostavat Uri Gellerin asemaa liikemiehenä ja hänen riitelyään James Randin kanssa.
Kasa

Uri Geller
�Geller (s. 1946) on yksi tunnetuimmista psyykikoista. Hän syntyi Israelissa, mutta nykyisin hän asuu Isossa-Britanniassa. Gellerin mukaan hänen psyykkiset kykynsä näyttäytyivät jo lapsuudessa: eräänä päivänä hänen kädessään ollut lusikka vain taipui ilman fysikaalista voimaa. Gellerin äiti uskoi poikansa perineen kyvyt kaukaiselta sukulaiselta, psykoanalyysin kehittäneeltä Sigmund Freudilta.� Näin Gelleristä kerrotaan Skepsiksen sivuilla
Skepsiis

Huuhaan pääpiirteet
Varsin suorasukaisesti henkimaailman puoskareita käsitellään tamperelaisen mielenterveysyhdistys Taimen sivuilla. Mielenterveysyhdistys Taimi ry on Tampereen seudulla toimiva mielenterveyskuntoutujien oma yhdistys.
�Huuhaan määrä maailmanlaajuisilla markkinoilla kuitenkin kasvaa, ja eritoten se kasvaa taloudellisten ja muiden yhteiskunnallisten kriisien aikana, jolloin ihmisillä on paha olla. Markkinoista, todella, ihmisten höynäyttämisessä on kyse. Euroopan jälleenrakennuspankkikin käyttää analyytikkoinaan, muiden muassa, raha-asioihin erikoistuneita astrologeja. Markkinoiden monet vaikuttajat, jotka muuten saattavat vaikuttaa aivan selväpäisiltä, ovat hurahtaneet uskomaan tähtien asentojen vaikutukseen. Arvokkaina perhelehtinä itseään pitävät aikakauslehdet ovat pullollaan horoskooppeja. Televisiokanavat antavat joka vuosi runsaasti ohjelma-aikaa ufo-, kummitus-, enkeli- ja muille huuhaaju-tuille.�
Jorma Metsäranta
Huuhaa

Lusikantaivuttelijat – Spoonbenders
Englanninkielinen hakusana spoonbenders tuo Googlella etsittynä esille mielenkiintoisia sivuja. Näistä ehkä mielenkiintoisin on lusikantaivuttelukursseja tarjoava �Emissary of Light�-sivusto. Sivuston ylläpitäjä tarjoutuu, maksua vastaan tietysti, opettamaan kenelle tahansa muutamassa viikossa lusikantaivuttelun salat.

“The Spoonbenders Course is designed to teach you skills
that will help you be a "Spiritual Warrior" in your life, and in the world�. ...

Spoonbenders

Internet on lisännyt ns. tavallisen kansalaisen kiinnostusta okkultismia ja yleensä henkimaailman ilmiöitä kohtaan. Monien tutkijoiden mukaan huolestuttavaa on ilmiön tunkeutuminen esimerkiksi liike-elämään. Mediaan vuotaneiden tietojen mukaan mm. eräät yhdysvaltalaiset arvopaperiyhtiöt ovat palkanneet palvelukseensa astrologeja.
Suomessa tämä näkyy siinä, että ns. Busines-Ladyt ovat omissa kokouksissaan käsitelleet mm. feng-suita ja muita rajailmiöitä osana bisneksen tekoa. Lusikantaivuttelusta keskustelaan myös Nakökulma- keskustelufoorumilla

Näkökulma
Ihmisillä onoikeus tietää huijari
Myönteisesti Gelleristä
Yleistä rajatieteistä
Psyykikoista

Alan Bitit
P.S Jos Sinulla on tiedossasi linkkejä tästä aiheesta, lisää ne TÄSTÄ:

Links to this post:

Luo linkki<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

  • Counter Stats
    car leasing
    car leasing Counter