Plokkaa on Alan Bitin yksityinen harrastus ja päänsärky


tiistaina, tammikuuta 6


 

Euroviisut - Eurovision Song Contest 2004

Sanat: euroviesion laulukilpailu euroviisut Eurovision Song Contest Statistic eurovision live details

On jälleen se aika, jolloin Euroopassa ja Suomessa valmistaudutaan euroviisuihin. Suomen jokavuotinen nöyryytys on edessä jälleen toukokuussa. Keskiviikkona 12.5. käytävän karsintakilpailun 10 parasta selviytyy mukaan lauantai-illan 15.5. suureen loppukilpailuun.
Ylen euroviisusivut antavat laulukilpailusta ja sen historiasta varsin hyvän yleiskuvan. Joten viisuista kiinnostuneen kannattaa käydä kurkkaamassa. Ylen viisuchatissa taas voi tuulettaa mielin määrin. jos jotain tuuletettavaa on.
Eurovision laulukilpailut ovat koko sen olomassaolon ajan jakaneet ihmisiä vähintäänkin kahteen eri leiriin. Noin sormituntumalta tuntuu siltä, että varsinkin Suomessa ja Britanniassa suhtaudutaan euroviisuihin kovin vakavasti.
Kilpailumenestystä arvostavat britit ovat äänestäneet viimekeväisen euroviisuedustajansa Jeminin saamat nolla pistettä vuoden kolmanneksi suurimmaksi flopiksi. Takana oli 13 % äänestäneistä. Brittien närän voi tulkita ainakin osittain kansalliseksi kateudeksi.
Suomessa suhtautuminen on vakavampaa. Suhtautuminen on suurinpiirtein samanlaista kuin suhtautuminen kansainvälisiin yleisurheilukilpailuihin tai jääkien mm-kisoihin. Kansallinen menestys tai tappio koetaan koko kansakunnan yhteiseksi asiaksi. Tappio masentaa ja sitä analysoidaan ja pyöaritetään viikkotolkulla, vaikka kysymys on vain parin illan viihdeohjelmasta.
Analyysin painopiste tulisi tietysti olla heikon kansallisen itsetunnon syihin johtavissa tekijöissä. Itse kilpailuista voidaan aiheellisesti kysyä, että kuinka monta viihdeklassikkoa se on synnyttänyt ja kuinka monta niistä muistetaan vielä vuosienkin kuluttua.

�Äänekkäimpien arvostelijoiden mielestä kilpailun musiikillinen anti, jos sellaisesta ylipäätään on voitu puhua, on ollut korkeintaan keskinkertainen, minkä lisäksi kilpailuun osallistuneet kappaleet ovat aina olleet vähintään kymmenen vuotta ajastaan jäljessä. Erään määritelmän mukaan Eurovision laulukilpailu on kuin ylikohonnut pullataikina, johon vuosi vuoden jälkeen kuitenkin lisätään aimo annos hiivaa.�Näin viisuja kritisoidaan Vaasan yliopiston Yliopistolehden sivuilla:
Yliopistolehti

Lisää euroviisuista
Wikipedia
Yle ja euroviisut
ViisuChat
Eurovision Song Contest Statistic
Interest high in Finland
Viisukokemuksia Virosta
Euroviisut eurooppalaisittain
Eurovision Song Contest 2004, EBU
Viisutuotteita
European Broadcasting UnionE
Eurovision Live
Uutisia venäläisittäin
Linkkejä
More links
Songcontest online
Kehitysvammaisten ihmisten euroviisut


Alan Bitit
Links to this post:

Luo linkki<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

  • Counter Stats
    car leasing
    car leasing Counter