Plokkaa on Alan Bitin yksityinen harrastus ja päänsärky


maanantaina, tammikuuta 5


 

Ota itsellesi aikaa

Sanat: avantouinti, avantouimarit ota itsellesi aikaa

-Ota itsellesi aikaa ja tule saunaan ja avantoon.

Puhelimessa on vanha ystäväni Henrik. Henrik on nyt eläkkeelle jäätyään ottanut itselleen lähetystehtävän. Henrikin sanoma on hyvin yksinkertainen: �Ota itsellesi aikaa ja anna sitä myös muille�.
Sellaista kutsua ei voi vastustaa. Menemme avantouimareiden saunalle ja avantoon. Äkkiä huomaan istuvani lauteilla täysin rentoutuneena. Ei ole kiire mihinkään.
-No? Kysyy Henrik kun kävelemme pimenevässä illassa kohti kaupunkia.
-Kyllä, vastaan. Liityn maanantaina avantouimareiden jäseneksi.
-Sinä oletkin sitten viides, jonka olen saanut mukaan lyhyen ajan kuluessa, nauraa Henrik.

Pakko tehdä jotakin
Henrikin soitto ei olisi voinut tulla parempaan aikaan. Hiukan ennen joulua iski täydellinen lamaannus. Tuntui siltä että ei jaksa enää mitään. Jopa yksinkertaisten päivittäisten rutiinien suorittaminen tuntui lähes mahdottomalta.
Lamaantumista oli edeltänyt vuoden mittainen velvollisuuksien täyttämä jakso, jonka aikana olin kieltänyt itseltäni mahdollisuuden ottaa rennosti. Loppuaikoina heräsin aamuyöstä miettimään, mitä kaikkea pitäisi saada päivän mittaan tehdyksi.
Työrutiinien lisäksi tuli pakottava tarve �kehittää� itseä. Hankkia lisää tietoa. Lukemattomien kirjojen, lehtinippujen ja lehtileikkeiden määrä kasvoi työpöydälle kunnes kokonaisuus katosi. Silloin iski lamaannus.
Päätin että nyt vain olen ja annan luonnon hoitaa asian. Tähän saumaan tuli Henrikin puhelinsoitto. Nyt yritän opetella uusia asioita, joista tärkein on ajan ottaminen itselle. Ehkä se toisten kuunteleminenkin tulee sitten ajallaan.
Sen verran on voima palannut että sain tämän tekstin aikaiseksi. Parempaan suuntaan siis ollaan menossa.

Avantoon
Suomen Latu
Keskustelu vapautuu

Alan Bitit

P.S Jos Sinulla on tiedossasi linkkejä tästä aiheesta, lisää ne TÄSTÄ:
Links to this post:

Luo linkki<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

  • Counter Stats
    car leasing
    car leasing Counter