Plokkaa on Alan Bitin yksityinen harrastus ja päänsärky


perjantaina, helmikuuta 27


 

allintitle ja intitle hakulausekkeissa 5

Sanat: allintitle, intitle, erikoishaku, hae, haku, Google

Voit kohdistaa kyselyn sivun title-kenttään. Title-haku antaa karsitun, mutta hyvänlaatuisen hakutuloksen. Tässä tarkastellaan title-hakuja Googlen näkökulmasta.

allintitle: löytää etsityt sanat sivun title kentästäesimerkiksi: allintitle:keskustelu kyselyllä löydät suomalaisia keskustelufoorumeita. Hakutulos on huomattavasti pienempi kuin jos hakisit suoraan sanalla keskustelu, mutta tarkempi. Kannattaa kokeilla erilaisia vaihtoehtoja. Monet sivustojen laatijat osaavat laittaa title-kenttään keskeisesti sivustoa kuvaavat sanat. Kokeile esimerkiksi seuraavaa:

Huomaa että title-kenttä voi muodostua myös kokonaisesta lauseesta. allintitle palauttaa vain ne sivut, joiden title kentästä löytyy määritellyt sanat.

intitle
intitle operaattorilla kohdistat haun title kenttään. Voit liliittää hakuun useampia operaattoreita. Kokeile mitä eroja haussa on jos kirjoitat intitle:allergia tai intitle:allergia intitle:astma.

Kokeile: Intitle:dvd english filetype:ppt
Kokeile: allintitle:apua
Kokeile; intitle:allergia
Kokeile: intitle:allergia intitle:astma.
Kokeile: intitle:Taiwan intitle:~history
Kokeile: intitle:Turku intitle:~historia


Erittäin mielenkiintoisen tuloksen saat jos liität hakuun tilden. Jälkimmäostä kannattaakin yrittää soveltaa kotimaisiin hakuihin. Jos löydät toimivia malleja, niin kerro niistä minullekin.

Alan Bitit

P.S Jos Sinulla on tiedossasi linkkejä tästä aiheesta, lisää ne Tästä
Links to this post:

Luo linkki<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

  • Counter Stats
    car leasing
    car leasing Counter