Plokkaa on Alan Bitin yksityinen harrastus ja päänsärky


perjantaina, helmikuuta 6


 

Koulutus keväällä 2004

Sanat: koulutus kevät 2004-02-06

Internetin hakujärjestelmä näyttää voimansa hyvin yksinkertaisissa asioissa. Oletetaanpa että haet itsellesi koulutuspaikkaa vielä tänä keväänä. Yksinkertaisinta on kirjoittaa vaikkapa eniro.fi:n hakukenttään sana koulutus. Hakusanalla saa 180000 suomenkielistä osumaa.

Se on aivan liian paljon satunnaiselle hakijalle. Täytyy siis rajata hakua. Miten olisi sanat koulutus keväällä 2004.(?) Nyt osumien määrä putosi 6200 osumaan, joka sekin tuntuu paljolta. Lisää hakurömpsyyn kirjaimet atk eli nyt römpsy on muotoa atk koulutus kevät 2004.

Nyt osumien määrä on pudonnut 605 osumaan. Vieläkö voi tehdä jotain. Kokeillaan. Liitetään römpsyyn sana helsinki – siis - atk koulutus kevät 2004 helsinki.

Kuinka pitkälle tätä voi jatkaa? Ei kovin pitkälle, mutta kuitenkin…
Tässä hakujonossa haku muodostuu mitä milloin missä periaatteella. Voit tietysti kokeilla myös muotoa mitä, missä milloin. Jos muutat helsingin paikalle sanan tampere, pääset 166 osumaan.

Sanahaulla kotitalous koulutus kevät 2004 tampere - saat 22 osumaa. Vaihtamalla sanan koulutus paikalle sanan opetus, saat 15 osumaa. Se on jo melko paljon jos lähtötilanne oli 180 000 osumaa.

Tämä ei vielä tarkoita sitä, että kaikki tulokset olisivat laatulinkkejä. Lisää hyviä hakusanoja saat poimimalla niitä hakutuloksesta. Valitse uusi hakusana "maalaamalla" sana ja siirtämättä se ctrl ja c – komennolla leikepöydälle. Mene nyt johonkin teksinkäsittelyohjelmaan esimerkiksi Wordiin ja siirrä sana komennolla ctrl ja v – hakusana listasi ensimmäiseksi. Tee itsellese vähintää 10 sanan hakulista.

Hakutulokset voit siirtää sana tai sanat kerrallaan takaisin hakukoneen hakukenttään.
Tällä yksinkertaisella tekniikalla hakusi nousevat aivan uudelle tasolle.
Alan Bitit
Links to this post:

Luo linkki<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

  • Counter Stats
    car leasing
    car leasing Counter