Plokkaa on Alan Bitin yksityinen harrastus ja päänsärky


maanantaina, helmikuuta 23


 

link ja related hakulausekkeessa

Sanoja: free link popularity service, link popularity, free link popularity software, related

Googlessa ja Enirossa on mahdollista käyttää hakulausekkeessa mm. sellaisia sanoja kuin link ja related. Link sana kertoo sivut, joista on linkki tietylle sivulle ja related kertoo samankaltaiset sivut.

Esimerkki: link:www.nakokulma.net kertoo että tälle keskustelufoorumille Google linkkaa 28 sivua. Erikoistuneella haulla linkkaavia sivuja löytyy 165. Eniten linkkaavia sivuja löysi HotBot/inktomi eli 57.

Link sana käyttö on tietysti mielenkiintoinen varsinkin jos haluaa tarkistaa kuinka monta sivua linkkaa omalle sivustolle. Link sanaa käyttämällä voi myös etsiä ”kumppanisivuja”, jos lähtee olettamuksesta että samankaltaiset sivustot linkkaavat toisiaan. Link sanan käyttämisestä saattaa olla apua myös tutkivalle journalistille.

Related eli sankaltaisia sana käyttäminen voi joissakin tapauksissa olla hyvinkin hyödyllistä. Esimerkiksi hakulause related:eniro.fi antaa tulokseksi hakukoneet google ja altavist mutta myös turhia osumia. Englanninkielellä samankaltaisuuden tai ”sukulaisuuden” osoittaminen on helpompaa. Esimerkiksi lause

related: www.hrw.org/

nostaa esiin Amnestyn, Greenpeacen, YK:n , One Worldin tai toimittja ilman rajoja järjestön ja monta muuta rauhanjärjestöä.

Esimerkki: link:www.google.com
Esimerkki: related:www.google.com

Huomioi että sivusto tulee kiinni kaksoispisteisiin:

Pari esimerkkilinkkiä linkkien katsastamiseen ja yksi linkki, mistä saa ilmaisen ja hyvän ohjelman.

Marketleap Search Engine Marketing Tools
Link popularity check
Ilmainen Link popularity check-ohjelma

Alan Bitit
Links to this post:

Luo linkki<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

  • Counter Stats
    car leasing
    car leasing Counter