Plokkaa on Alan Bitin yksityinen harrastus ja päänsärky


maanantaina, maaliskuuta 1


 

allintext ja intext hakulausekkeessa 6

Sanoja: allintext, intext, erikoihaku, hakulauseke, haku, hae, google-haku

Aloittamalla kysely hakuoperaattorilla allintext Google antaa hakutulokseksi ne sivut, joilla etsityt sanat ovat. Esimerkiksi hakulauseke allintext: travel packing list palauattaa sivut, joilla on sanat "travel," "packing," ja "list".ovat. Kysely antaa tulokseksi 264.000 osumaa.

Suomenkielinen kysely: allintext:matkatavaralista antaa tulokseksi 4 osumaa. joista asia kyllä selviää.. Sama tulos syntyy myös ilman allintext-operaattoria. Voit varioida hakua käyttämällä hakuoperaattoria intext. Kokeile vaikkapa seuraavaa: hair intext:net. Kysely löytää sivut, joilla haettu sana on sekä tekstissä että url:ssä.

Kun haku muutetaan suomenkieliseksi muotoon hiukset intext:net saadaan lopputulokseksi tiivis paketti hiustenhoitoa esitteleviä sivuja. Voit korvata sanan .net sanalla .fi. Kysely hiukset intext:net antaa tulokseksi 1790 osumaa. Jos haet tavanomaisesti sanoilla hiukset net on tulos 2390 osumaa.

Kokeile: allintext: travel packing list
Kokeile: allintext:matkatavaralista
Kokeile: hair intext:net
Kokeile: hiukset intext:net
Kokeile: puuvene intext:.fi ja puuvene intext:.net
Kokeile: intext:~puuvene


allintext ja intext hakujen logiikka on ainakin minulta vielä toistaiseksi hiukan kateissa. Kun hain kyselyllä allintext: travel packing list sain tulokseksi 269,000 osumaa. Pelkillä sanoilla travel packing list oli tuloksena täysin yhtä monta osumaa, mutta kun laitoin sanat lainausmerkkeihin oli lopputuloksena 127 laadukasta osumaa. Jos teet laadukkaita löytöjä niin kerro niistä minulle, kerron ne edelleen muille.

Alan Bitit

P.S Jos Sinulla on tiedossasi linkkejä tästä aiheesta, lisää ne TÄSTÄ:
Links to this post:

Luo linkki<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

  • Counter Stats
    car leasing
    car leasing Counter