Plokkaa on Alan Bitin yksityinen harrastus ja päänsärky


tiistaina, maaliskuuta 2


 

allinurl ja inurl hakulausekkeessa 7

Googlen erityisominaisuudetl:

Sanat: allinurl

Löytää sivut, joiden url:ssa on haettu sana. Esimerkiksi allinurl:keskustelu löytää osoiterivit joissa on sana keskustelu. Pelkkä haku sanalla keskustelu, löytää sivut, joilla on sana keskustelu. Jälkimmäisellä kyselyllä siis etsitään sanoja, ei url-komponentteja. Kysely allinurl:google faq, löytää vain sivut, joiden osoiterivillä on sanat google ja faq. Etsityt sanat ovat yleensä aina osoiterivillä peräkkäin.

inurl:
Löytää sivut, joiden url:ssa on haettu sana. Jos laitat kaksi sanaa peräkkäin, Google löytää sanat sekä url:sta että dokumentistä Esimerkiksi kysely inurl:keskustelu seksi löytää osoiterivillä olevan sanan keskustelu ja tekstissä olevan sanan seksi.

Lionel Ricth´n kappale "Say you say me" mp3 muodossa löytyy helposti kirjoittamalla hakukenttään - inurl:mp3 "say you say me"Ko. laulun sanoja voit etisiä myös seuraavasti: inurl:lyrics "say you say me"

Kokeile erilaisia vaihtoehtojainurl toiminnolla voidaan etsiä vaikkapa kansallisia sivuja tyyliin inurl:,fi Hakua voi laajentaa esimerkiksi lisäämällä hakuun sanat suomi ja tietoruva. Näin saadaan hakulause: inurl:.fi inurl:suomi inurl:tietoturva Hakulause: inurl:.fi inurl:virus inurl:tietoturva löytää fi-loppuiset sivut, joiden osoiterivillä on sanat tietoturva ja virus.

Aina voit tietysti kokeilla hyvää onneasi ja kirjoittaa hakulausekkeeksi vaikkapa inurl:kuokkavieras tai inurl:valtaus ja katsoa mitä löytyy. Jos oikein leikkisäksi heittäydyt, niin kokeilet myös sanoja paivakirja, salainen, salaiset,
Muista että hakulause inurl:keskustelu inurl:urheulu antaa saman hakuatuloksen kuin allinurl: keskustelu urheilu.

Kokeile: allinurl:virtuaalikirjasto
Kokeile: inurl:.fi inurl:suomi inurl:tietoturva
Kokeile: inurl:.fi inurl:virus inurl:tietoturva
Kokeile: inurl:mp3 ”say you say me”
Kokeile: inurl:lyrics ”say you say me”
Kokeile: inurl:.fi – etsii fi-päätteiset domainit
Kokeile: inurl:.edu
Kokeile: inurl:kuokkavieras
Kokeile: inurl:paivakirja


Vinkki: kokeile allinurl:sana kyselyä myös googlen News´sissä.
Alan Bitit
Links to this post:

Luo linkki<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

  • Counter Stats
    car leasing
    car leasing Counter