Plokkaa on Alan Bitin yksityinen harrastus ja päänsärky


torstaina, maaliskuuta 11


 

asteriski ja tilde hakulausekkeessa 15

Mikä on Vladimir Putinin tai Paavo Lipposen toinen etunimi? Entäpä Georhe Bushtin kaikki etunimet? Kokeile löytää vastaus käyttämällä asteriskia eli tähteä *.

Putinin ja Lpposen kohdalla kirjoita: ”Vladimir * Putin” tai ”Paavo * Lipponen”. Huomaa että haku on laitettava lainausmerkkeihin. Haku ”George * * Bush” antaa tulokseksi George Herbert Walker Bush. Haku "To * * * to be" antaa tietysti tulokseksi To be or not to be.

Hieman komplisoidumpia tuloksia syntyy jos kokeilee vaikkapa tätä:
"email * * luukku.com". Kysely antaa vastaukseksi sivut, jotka ovat tyyppiä etunimi.sukunimi@. Haun voi tienkin kääntää myös toisin päin. Kokeile vaikkapa tätä:
”kari.korhonen@*”

Jos haluamme tietää millaisesta musiikista George Harrison pitää, voimme kokeilla kyselyä: ”George Harrison” likes * music

Asteriskin käyttäminen vaatii mielikuvitusta ja ennakkoluulotonta kokeilua. Parhaimmillaan kysely tuo joko täysosumia tai vain pelkkää hassutusta.

Kokeile myös tildeä ~ Tuo hankala merkki saadaan aikaiseksi etsimällä tilde näppäimistön oikeasta reunasta ja painamalla yhtä aikaa Alt Gr ja tilde ja sen jälkeen vielä spacebaria. ~

Tilden, ”madon” käyttöä kannattaa myös harjoitella. ~ kertoo yleensä, että kyseessä on yksittäisen ihmisen kotihakemisto, jolla ei välttämättä ole tekemistä organanisaation varsinaisen toiminnan kanssa. Yliopistoilla ja verkko-operaattoreilla on esimerkiksi runsaasti myös henkilökohtaisia kotisivuja.

Lisäämällä tilde sanan eteen voit hakea synonyymejä. Kysely toimii hyvin englanniksi. Esimerkiksi haku ~music – löytää sanat: radio, mp3, audio, records, sound, rock, song ja musicians.

Kokeile ~dvd english filetype:ppt
Kokeile: site:edu intitle:technology ~language ~journal
Kokeile: allintitle:taiwan ~history
Kokeile intitle:taiwan intiutle:~history
Kokeile: ~music related:www.nakokulma.net/keskustelu/index.php?board=1


Alan Bitit
Links to this post:

Luo linkki<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

  • Counter Stats
    car leasing
    car leasing Counter