Plokkaa on Alan Bitin yksityinen harrastus ja päänsärky


maanantaina, maaliskuuta 15


 

Kysele Googlelta kaikenlaista

Useimmat netistä tietoa etsivät tuntevat Googlen etusivun ja se tuntuu riittävän useimmille. Kaikki selailijat eivät ole edes huomanneet, että Google tarjoaa mahdollisuuden täsmentää hakuja lisähakujen avulla.
Hyvin moni ei ole päivittäisestä selailusta huolimatta huomannut, että Google tarjoaa tiedonetsijän käyttöön myös erittäin monipuolisen hakemiston. Parhaiten hakemisto toimii englannin kielellä. Suomenkielinen hakemisto on puutteellinen.
Edellä mainittujen lisäksi Google sisältää runsaasti erityispalveluja, joista yksi mielenkiintoisimmista on asiantuntija palvelu. Voit esittää asiantuntijoille kysymyksiä kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä ja Google lupaa, että vastaus tulee vuorokauden sisällä. Tämä palvelu ei ole ilmainen, mutta eivätpä hinnatkaan päätä huimaa. Vastaus löytyy 2 - 100 dollarilla vaikeusasteesta ja asiantuntijasta riippuen. Esimerkkikysymysten ja vastausten selaileminen on hupaisaa ajankulua.

Luetteloita ja uutta tekniikkaa
Googlen Services & Tool sivusto sisältää täydellisen luettelon hakukoneen erityispalveluista ja hakutyökaluista, joista tunnetuin on selaimeen itsensä pulttaava Google Toolbar. Sen pulttaamista omaan selaimeen tulee kuitenkin varoa, sillä toolbar lähettää tiedot kaikesta selailustasi Googlen arkistoihin ja kukaan tavallinen selailija ei voi olla varma mitä kerätyillä tiedoilla tehdään. Epäilyjä ja spekulaatioita riittää aina CIAsta tulevaan pörssiin listautumiseen sakkaa.

Google Service osasto sisältää 13 erikoispalvelua ja Tools-osasto tiedot viidestä ei työkalusta. Erikoispalveluihin tutustuminen antaa hyvän kuvan siitä, mihin suuntaan Kuukkeli on kehittymässä. Suunta tutuu olevan tiedostavan kaupallinen, joka tietenkin ennakoi hakukoneen listautumista pörssiin.

Services&Tools
Alan Bitit
Links to this post:

Luo linkki<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

  • Counter Stats
    car leasing
    car leasing Counter