Plokkaa on Alan Bitin yksityinen harrastus ja päänsärky


maanantaina, maaliskuuta 29


 

Etsi lentokenttä

Etsi lentokenttiä

Onko lentokenttä päässyt unohtumaan? Ei se mitään. Netti auttaa.
Yksi netin monista elämää helpottavista palveluista on lehtokentän etsiminen ja löytäminen. Riittää kun kirjoitat etsintäruutuun lentokentän koodin, kaupungin koodin missä lentokenttä sijaitsee tai lentokentän nimen.
Esimerkiksi kirjoittamalla etsintäruutuun sanan Helsinki, saat kerralla tärkeitä tietoja Helsinki Airportista: lämpötila, tuulen nopeus, kiitoradan leveys jnpp.
Linkkiä klikkaamalla saat lehtokentästä karttakuvan. Sivusto lupaa myös topografiakartan, mutta se ei ainakaan kokeiluhetkellä näkynyt.
Sivun muita ominaisuuksia on Ask Jeeves palvelu., missä sana Helsinki on asetettu valmiiksi. Voit myös etsiä Helsinkiin liittyviä weppikameroita, kirjoja tai musiikkia.

Kerrassaan mainiota:

Alan Bitit



tiistaina, maaliskuuta 23


 

Google löytää koulutuspaikan USA:sta

Google on paljon muutakin kuin tavallinen hakukone. Hakukoneen ylläpitäjät kehittelevät koko ajan uusia juttuja. Yksi tällaisista on mahdollisuus hakea yliopisto tai korkeamman asteen koulu suoraan Googlen erityissivulta. Osoite googlen hakusivulle on:

Yliopistohaku

Google's University Search
Google's University Search enables you to narrow your search to a specific school website. Try it for things like admissions information, course schedules, or alumni news. To get into your target school, just click the name below.

Alan Bitit



sunnuntaina, maaliskuuta 21


 

phonebook ja rphonebook hakulausekkeessa


Sanat: people finder - people search us - find address phone number email - locate lost family members, friends, classmates. - background check

phonebook
Yhdysvalloissa asuvalle on samassa maassa asuvan toisen henkilön puhelintietojen selvittäminen Googlen avulla tavattoman helppoa. Samoin kuin vaikkapa koulujen ja muiden oppilaitosten puhelinnumeroiden selvittäminen.

Kirjoita hakukenttään phonebook: high school beverly hills ja saat listauksen Beverly Hillssin alueaella toimivista high school´eista. Tai kokeile vaikkapa phonebook:pizzeria new york Hakutuloksen yhteydessä on myös linkki, jonka avulla voit nähdä karttapohjalta missä haettu kohde sijaitsee.

rphonebookVoit etsiä Yhdysvalloissa alueellisia kohteita ns. White Book-listauksesta. Kokeile: rphonebook: monty python Oakland Tarkennettu haku googlessa on osoitteessa:
http://www.google.com/help/pbremoval.html

bphonebookKyselyllä Google näyttää ns. business white page listings-tuloksen. Esimerkiksi: bphonebook: google mountain view

Yhdysvalloissa käsitys tietosuojasta poikkeaa täysin siitä, mihin me olemme tottuneet. Julkiset rekisterit, jotka kertovat ihmisestä lähes kaiken ovat arkipäivää. Vain muutaman dollarin kuukausimaksulla saat käyttöösi palveluita, jotka ”kääntävät viimeisenkin kiven”.
Jos sinulla on yhdysvaltalainen sosiaaliturvatunnus, olet käytännössä täysin alaston tietojen etsijän edessä.


Kokeile: phonebook:high school beverly hills
Kokeile: phonebook:pizzeria new york
Kokeile: rphonebook: monty python Oakland
Kokeile: bphonebook: google mountain view


Alan Bitit





keskiviikkona, maaliskuuta 17


 

Syvälle tiedon maahan 16

Deep Web tai Invisibleweb koostuu valtaosin tietokannoista, joiden sisältöön ei ole linkkejä. Teuvo Arolainen on selvittänyt asiaa mainiossa artikkelissaan Journalistiliiton nettisivulle kirjoittamassaan artikelissa ”Haku netistä on nyt entistä suoraviivaisempaa”.

Arolaisen mukaan: ”Hakukoneet ei löydä mitään sellaisia sisältöjä, joihin ei ole linkkejä ja joiden tavoittamiseksi on tarpeen tehdä sanahaku tietokannan omilla Internet-sivuilla tai käyttää valikkoa haun valintojen tekemiseen. Tällaisia ovat esimerkiksi tieteelliset tietokannat, kuten viite-, tilasto tai faktatietokannat tai tieteelliset tai tekniset tietokannat, tai vaikkapa urheilun tulospalvelut.
”Deep Web -ongelmaan on osittainen, joskin käyttäjille työläs ratkaisu: Internetin sisältämistä tietokannoista on erinomaisia listoja, erityisesti ulkomailla. Sen sijaan kotimaisista tietokannoista ei ole hyvää listaa, mutta koulutusta tietokantojen löytämiseen ja tutkimiseen tuottaa esimerkiksi Tampereen yliopiston journalismin tutkimusyksikkö. Suositeltavaa on myös tehdä aina hyvään tietokantaan törmätessään välittömästi merkintä Internet-selaimen henkilökohtaiseen osoiteluetteloon.”
Arolaisen artikkelikokonaisuudessaan

Eräiden arvioiden mukaan deepweb siältää ¾ enemmän tietoja kuinns. näkyvä internet. Ja mikä parasta. Kaikki tämä hakukoneille näkymätön tieto on luokiteltua ja monen seulan lävitsekäynyttä tutkimustietoa, jonka tuottajina ovat pääasiassa maineikkaaan yliopistot ja arvoistetut tutkimuslaitokset.
Näkymättömän internetin resursseihin pääset tutustumalla Kai Halttusen mainion resurssisivvun kautta tai klikkaamalla itseoi suoraan jollekin invisiblewebin monista kokoomasivuista.

Kai Halttuinen
CompletePlanet
Tilke (Tieteellisten kirjastojen etusivu)
Syväwebin hakuohjelmia

Alan Bitit







maanantaina, maaliskuuta 15


 

Kysele Googlelta kaikenlaista

Useimmat netistä tietoa etsivät tuntevat Googlen etusivun ja se tuntuu riittävän useimmille. Kaikki selailijat eivät ole edes huomanneet, että Google tarjoaa mahdollisuuden täsmentää hakuja lisähakujen avulla.
Hyvin moni ei ole päivittäisestä selailusta huolimatta huomannut, että Google tarjoaa tiedonetsijän käyttöön myös erittäin monipuolisen hakemiston. Parhaiten hakemisto toimii englannin kielellä. Suomenkielinen hakemisto on puutteellinen.
Edellä mainittujen lisäksi Google sisältää runsaasti erityispalveluja, joista yksi mielenkiintoisimmista on asiantuntija palvelu. Voit esittää asiantuntijoille kysymyksiä kaikesta mahdollisesta maan ja taivaan välillä ja Google lupaa, että vastaus tulee vuorokauden sisällä. Tämä palvelu ei ole ilmainen, mutta eivätpä hinnatkaan päätä huimaa. Vastaus löytyy 2 - 100 dollarilla vaikeusasteesta ja asiantuntijasta riippuen. Esimerkkikysymysten ja vastausten selaileminen on hupaisaa ajankulua.

Luetteloita ja uutta tekniikkaa
Googlen Services & Tool sivusto sisältää täydellisen luettelon hakukoneen erityispalveluista ja hakutyökaluista, joista tunnetuin on selaimeen itsensä pulttaava Google Toolbar. Sen pulttaamista omaan selaimeen tulee kuitenkin varoa, sillä toolbar lähettää tiedot kaikesta selailustasi Googlen arkistoihin ja kukaan tavallinen selailija ei voi olla varma mitä kerätyillä tiedoilla tehdään. Epäilyjä ja spekulaatioita riittää aina CIAsta tulevaan pörssiin listautumiseen sakkaa.

Google Service osasto sisältää 13 erikoispalvelua ja Tools-osasto tiedot viidestä ei työkalusta. Erikoispalveluihin tutustuminen antaa hyvän kuvan siitä, mihin suuntaan Kuukkeli on kehittymässä. Suunta tutuu olevan tiedostavan kaupallinen, joka tietenkin ennakoi hakukoneen listautumista pörssiin.

Services&Tools
Alan Bitit



perjantaina, maaliskuuta 12


 

How many pesetas are worth one ? 16

Googlella voi myös leikkiä kysymys ja vastausleikkiä. Kysy Googlelta esimerkiksi: How many pesetas are worth one American dollar? Tai: How many centimeters in one inch? Vastaus löytyy hyvin nopeasti.
Saman tyyppinen kysely onnistuu myös suomeksi, joskin rajoitetummin. Syynä lienee kielen rakenne:
Kyselyyn: Kuinka monta euroa on dollari? Tulee nippu täysin tyydyttäviä sivuja, joilta vastaus löytyy. Tärkeät sanat kyselyssä ovat tietysti ?Kuinka monta?. Hiukan muotoilemalla hakua saadaan aikaan todellinen internet trivia. Osa hakutuloksista menee selvästi huumorin puolelle. Esimerkiksi: ?paljonko on? *

Tietysti voit aina kysyä suoraan: Paljonko on pinokuutiometri?, Paljonko on englannin jalka? jnpp. Englanninkiealellä kannataa noudattaa kkyselyssä muotoa: How to ... tai Guide..."

Kokeile: How many pesetas are worth one American dollar?
Kokeile: Kuinka monta euroa on dollari?
Kokeile: kuinka monta *
Kokeile paljonko on *


Alan Bitit



torstaina, maaliskuuta 11


 

asteriski ja tilde hakulausekkeessa 15

Mikä on Vladimir Putinin tai Paavo Lipposen toinen etunimi? Entäpä Georhe Bushtin kaikki etunimet? Kokeile löytää vastaus käyttämällä asteriskia eli tähteä *.

Putinin ja Lpposen kohdalla kirjoita: ”Vladimir * Putin” tai ”Paavo * Lipponen”. Huomaa että haku on laitettava lainausmerkkeihin. Haku ”George * * Bush” antaa tulokseksi George Herbert Walker Bush. Haku "To * * * to be" antaa tietysti tulokseksi To be or not to be.

Hieman komplisoidumpia tuloksia syntyy jos kokeilee vaikkapa tätä:
"email * * luukku.com". Kysely antaa vastaukseksi sivut, jotka ovat tyyppiä etunimi.sukunimi@. Haun voi tienkin kääntää myös toisin päin. Kokeile vaikkapa tätä:
”kari.korhonen@*”

Jos haluamme tietää millaisesta musiikista George Harrison pitää, voimme kokeilla kyselyä: ”George Harrison” likes * music

Asteriskin käyttäminen vaatii mielikuvitusta ja ennakkoluulotonta kokeilua. Parhaimmillaan kysely tuo joko täysosumia tai vain pelkkää hassutusta.

Kokeile myös tildeä ~ Tuo hankala merkki saadaan aikaiseksi etsimällä tilde näppäimistön oikeasta reunasta ja painamalla yhtä aikaa Alt Gr ja tilde ja sen jälkeen vielä spacebaria. ~

Tilden, ”madon” käyttöä kannattaa myös harjoitella. ~ kertoo yleensä, että kyseessä on yksittäisen ihmisen kotihakemisto, jolla ei välttämättä ole tekemistä organanisaation varsinaisen toiminnan kanssa. Yliopistoilla ja verkko-operaattoreilla on esimerkiksi runsaasti myös henkilökohtaisia kotisivuja.

Lisäämällä tilde sanan eteen voit hakea synonyymejä. Kysely toimii hyvin englanniksi. Esimerkiksi haku ~music – löytää sanat: radio, mp3, audio, records, sound, rock, song ja musicians.

Kokeile ~dvd english filetype:ppt
Kokeile: site:edu intitle:technology ~language ~journal
Kokeile: allintitle:taiwan ~history
Kokeile intitle:taiwan intiutle:~history
Kokeile: ~music related:www.nakokulma.net/keskustelu/index.php?board=1


Alan Bitit



keskiviikkona, maaliskuuta 10


 

source hakulausekkeeessa 14

Sanat: source
Littämällä sana source kyselyyn Googlen uutispalvelussa (News), haku palauttaa artikkeli, jotka on määritelty kyselyssä. Esimerkki: election source: new york times, palauattaa sanan election, joka on julkaistu New York Timen digitaalisessa muodossa olevassa palvelussa.

Google News-sivuston operaattoreita voit tutkia menemällä sivulle http://news.google.com ja valitsemalla ”Advanced Search”.

Valitse sivulta kohta ” Return articles where my terms occur” ja tutki ,miten valinnat vaikuttaat. Voit toki ottaa ”operaattorin” käyttöösi myös suoraan.

Kokeile: Paavo Lipponen source:helsingin_sanomat
Kokeile: Paavo Lipponen location:finland source:helsingin_sanomat
:

Alan Bitit



tiistaina, maaliskuuta 9


 

location hakulausekkeessa 13

location:
Jos liität location operaattorin kyselyyn Googlen uutisissa, voit paikallistaa hakusi hyvinkin tarkasti. Mene sivulle http://news.google.com ja kirjoita hakukenttään hakulause:

lipponen location:helsinki

ja saat tulokseksi helsingissä päivätyn uutisen, missä esiintyy henkilö nimeltä lipponen.Kokeile rohkeasti erilaisia mahdollisuuksia:

Alan Bitit




maanantaina, maaliskuuta 8


 

define hakulausekkeessa 12

Googlen uusi tietosanakirja
Sanakirja antaa sanalle define seuraavat merkitykset: määritellä, määrittää, rajata, rajoittaa, tarkentaa, täsmentää ja täsmällistää. Googlen käyttöön ottama define on siis jonkinlainen sanakirja: Sana ”jonkinlainen” kuvaa toiminnon tasoa tällä hetkellä. Selvää on kuitenkin, että palvelu paranee koko ajan. Sen verran hienosta ideasta on kysymys.

definen” avulla Internet-sivuilta voi etsiä tiettyjen sanojen merkityksiä. Esimerkiksi haulla define:life saadaan vastauksesi määritelmiä elämästä. Ilman kaksoispisteitä ensimmäinen vastaus näytetään tavallisella hakutulossivulla, esim. haku define finland antaa määritelmän Suomesta.

Web Definition: finland - republic in northern Europe; achieved independence from Russia in 1917 www.cogsci.princeton.edu/cgi-bin/webwn - More definitions

Kokeile: define:word wide web
Kokeile: define:virus
Kokeile: definr:finland
Kokeile: define new york
Kokeile define;new york


Alan Bitit





perjantaina, maaliskuuta 5


 

cache hakulausekkeessa 10

Googlen erikoiset
Olet varmaan joutunut tilanteeseen, missä sivu, jolla olet joskus käynyt onkin muuttunut tai sitä ei enää ole. Hyvällä onnella sivu on kuitenkin vielä olemassa googlen cachessa eli välimuistissa. Kannattaa siis klikata ”Välimuistissa” linkkiä.
Voit myös hakea suoraan sivua välimuistista kirjoittamalla: cache:www.effi.org. Muista että cachen ja etsityn sivun väliin ei tule väliä.
Kokeile: cache:www.effi.org

Alan Bitit



torstaina, maaliskuuta 4


 

group ja insubject hakulausekkeessa

Sanoja: group, insubject, news

Liittämällä hakuun sana group voi hakea ennalta määriteltyjä sanoja keskusteluryhmistä. Esimerkiksi hakulauseke geller group:sfnet.keskustelu.* palauttaa viestit, joissa on sana geller.

Kokeillaan erilaisia vaihtoehtoja:
Tässä kokeillaan hakea sanalla lipponen news-alueen kaikista keskusteluryhmistä mutta erityisesti kotimaisista pää- ja alaryhmistä

Haku Googlen keskusteluryhmät pääsivulta:
Hakulause: lipponen Tuloksena 6080 osumaa.
Haku keskusteluryhmän sfnet-ryhmästä (suomenkieliset ryhmät)
Hakulause: lipponen group:sfnet.* Tuloksena on 4260 osumaa.
Haku keskusteluryhmästä sfnet.keskustelu.politiikka.
Hakulause: lipponen group:sfnet.keskustelu.politiikka Tuloksena on 1630 osumaa.

lipponen
lipponen group:sfnet.*
lipponen group:sfnet.keskustelu.politiikka
lipponen sfnet:keskustelu:~
"lipponen jäätteenmäki" group:sfnet.*
"lipponen sanoi *" group:sfnet.*
insubject:"paavo lipponen"

Hakutuloksista ilmenee, että lippos-materiaalia on mm. seuraavissa keskusteluryhmissä, joihin kaikkiin voi kohdistaa em. hakuja:

sfnet.keskustelu.politiikka
sfnet.viestinta.journalismi
sfnet.keskustelu.eu
sfnet.keskustelu.yhteiskunta


Nyysseistä haettaessa ei tarvitse olla kovin kranttu. Kokeile erilaisia tapoja ja jos löydät mielestäsi jotain uutta, niin kerro siitä minulle. Minä kerron sen edlleen muille.

Alan Bitit
P.S Jos Sinulla on tiedossasi linkkejä tästä aiheesta, lisää ne TÄSTÄ:



keskiviikkona, maaliskuuta 3


 

author hakulausekkeessa 8

Sanat: author, google-haku, google haku, erityisominaisuudet

Jos olet innokas nyyssien kirjoittaja tai käyt silloin tällöin nyysseissä, sinun kannattaa kokeilla author operaattoria. author palauttaa kaikki määritellyn ”autthorin” kirjoittmat nyyssit., Kirjoita: author:kari author:korhonen niin saat tulokseksi henkilön tai henkilöiden Kari Korhonen kirjoittamat viestit. Jos haluat tietää, onko Kari kirjoittanut mitään aiheesta kilpaurheilu, kirjoita kilpaurheilu author:kari author:korhonen

Nettietsivä vauhdissa

author operaattorin käyttö mahdollistaa mm nyysseihin kirjoittaneiden sähköpostiosoitteiden määrän selvittämisen. Karin tapauksessa selviää, että nyysseihin on lähettänyt viestejä joko yksi Kari Korhonen, jolla on monta osoitetta tai sitten useampi saman niminen henkilö. Haku author:kari author:korhonen antaa tulokseksi 145 osumaa. Viestien läpikäyminen paljastaa, että karikorhosilla on käytössään ainakin seuraavat sähköpostiosoitteet:

karikor@eiroskaa.hotmail.com
karikor@nospam.hotmail.com
kmkorhonen@hotmail.com
kari.korhonen@ppf.inet.fi
karikorh@karik.pp.fi
kari.korhonen@pp.inet.fi*


*Mikään ei tietenkään puhu sen puolesta että kaikki haulla nyysseistä löytyvät karikorhoset olisivat yksi ja sama henkilö. Siihen ei Googlekaan kykene.

Kaikkien viestien läpikäyminen saattaisi paljastaa myös sen, kirjoitteleeko Kari Korhonen viestejä työpaikkansa tai oppilaitoksensa sisältä. Ainakin yhdestä Karin lähettämistä viesteistä selviää myös hänen kännykkänumeronsa. 2 lankaliittymää ja faxinumero sekä osoite, Näin Karin profiilin piirtäminen helpottuu.

Se olisi kuitenkin kohtuutonta tässä yhteydessä.
Kari(t) vaikuttaa mukavalta ja avoimelta mieheltä. En tunne henkilökohtaisesti ainuttakaan Kari Korhosta. Valitsin nimen, koska korhosia on suomessa eniten ja Kari on varsin yleinen etunimi. Väärinkäsitysten välttämiseksi lienee syytä pyytää kaikilta karikorhosilta anteeksi jo etukäteen.


Kokeile: author:kari author:korhonen
Kokeile: kilpaurheilu author:kari author:korhonen
Kokeile: * author:karikor@hotmail.com
(ja tietysti muut meiliosoitteet)


Alan Bitit

Jos teet hyviä löytöjä, kerro niistä minulle. Minä kerron ne edeleeen.

P.S Jos Sinulla on tiedossasi linkkejä tästä aiheesta, lisää ne TÄSTÄ:



tiistaina, maaliskuuta 2


 

allinurl ja inurl hakulausekkeessa 7

Googlen erityisominaisuudetl:

Sanat: allinurl

Löytää sivut, joiden url:ssa on haettu sana. Esimerkiksi allinurl:keskustelu löytää osoiterivit joissa on sana keskustelu. Pelkkä haku sanalla keskustelu, löytää sivut, joilla on sana keskustelu. Jälkimmäisellä kyselyllä siis etsitään sanoja, ei url-komponentteja. Kysely allinurl:google faq, löytää vain sivut, joiden osoiterivillä on sanat google ja faq. Etsityt sanat ovat yleensä aina osoiterivillä peräkkäin.

inurl:
Löytää sivut, joiden url:ssa on haettu sana. Jos laitat kaksi sanaa peräkkäin, Google löytää sanat sekä url:sta että dokumentistä Esimerkiksi kysely inurl:keskustelu seksi löytää osoiterivillä olevan sanan keskustelu ja tekstissä olevan sanan seksi.

Lionel Ricth´n kappale "Say you say me" mp3 muodossa löytyy helposti kirjoittamalla hakukenttään - inurl:mp3 "say you say me"Ko. laulun sanoja voit etisiä myös seuraavasti: inurl:lyrics "say you say me"

Kokeile erilaisia vaihtoehtojainurl toiminnolla voidaan etsiä vaikkapa kansallisia sivuja tyyliin inurl:,fi Hakua voi laajentaa esimerkiksi lisäämällä hakuun sanat suomi ja tietoruva. Näin saadaan hakulause: inurl:.fi inurl:suomi inurl:tietoturva Hakulause: inurl:.fi inurl:virus inurl:tietoturva löytää fi-loppuiset sivut, joiden osoiterivillä on sanat tietoturva ja virus.

Aina voit tietysti kokeilla hyvää onneasi ja kirjoittaa hakulausekkeeksi vaikkapa inurl:kuokkavieras tai inurl:valtaus ja katsoa mitä löytyy. Jos oikein leikkisäksi heittäydyt, niin kokeilet myös sanoja paivakirja, salainen, salaiset,
Muista että hakulause inurl:keskustelu inurl:urheulu antaa saman hakuatuloksen kuin allinurl: keskustelu urheilu.

Kokeile: allinurl:virtuaalikirjasto
Kokeile: inurl:.fi inurl:suomi inurl:tietoturva
Kokeile: inurl:.fi inurl:virus inurl:tietoturva
Kokeile: inurl:mp3 ”say you say me”
Kokeile: inurl:lyrics ”say you say me”
Kokeile: inurl:.fi – etsii fi-päätteiset domainit
Kokeile: inurl:.edu
Kokeile: inurl:kuokkavieras
Kokeile: inurl:paivakirja


Vinkki: kokeile allinurl:sana kyselyä myös googlen News´sissä.
Alan Bitit



maanantaina, maaliskuuta 1


 

allintext ja intext hakulausekkeessa 6

Sanoja: allintext, intext, erikoihaku, hakulauseke, haku, hae, google-haku

Aloittamalla kysely hakuoperaattorilla allintext Google antaa hakutulokseksi ne sivut, joilla etsityt sanat ovat. Esimerkiksi hakulauseke allintext: travel packing list palauattaa sivut, joilla on sanat "travel," "packing," ja "list".ovat. Kysely antaa tulokseksi 264.000 osumaa.

Suomenkielinen kysely: allintext:matkatavaralista antaa tulokseksi 4 osumaa. joista asia kyllä selviää.. Sama tulos syntyy myös ilman allintext-operaattoria. Voit varioida hakua käyttämällä hakuoperaattoria intext. Kokeile vaikkapa seuraavaa: hair intext:net. Kysely löytää sivut, joilla haettu sana on sekä tekstissä että url:ssä.

Kun haku muutetaan suomenkieliseksi muotoon hiukset intext:net saadaan lopputulokseksi tiivis paketti hiustenhoitoa esitteleviä sivuja. Voit korvata sanan .net sanalla .fi. Kysely hiukset intext:net antaa tulokseksi 1790 osumaa. Jos haet tavanomaisesti sanoilla hiukset net on tulos 2390 osumaa.

Kokeile: allintext: travel packing list
Kokeile: allintext:matkatavaralista
Kokeile: hair intext:net
Kokeile: hiukset intext:net
Kokeile: puuvene intext:.fi ja puuvene intext:.net
Kokeile: intext:~puuvene


allintext ja intext hakujen logiikka on ainakin minulta vielä toistaiseksi hiukan kateissa. Kun hain kyselyllä allintext: travel packing list sain tulokseksi 269,000 osumaa. Pelkillä sanoilla travel packing list oli tuloksena täysin yhtä monta osumaa, mutta kun laitoin sanat lainausmerkkeihin oli lopputuloksena 127 laadukasta osumaa. Jos teet laadukkaita löytöjä niin kerro niistä minulle, kerron ne edelleen muille.

Alan Bitit

P.S Jos Sinulla on tiedossasi linkkejä tästä aiheesta, lisää ne TÄSTÄ:



This page is powered by Blogger. Isn't yours?

  • Counter Stats
    car leasing
    car leasing Counter